Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У листопаді наступного року відновлять садок на вул. Кульпарківській. Навчатимуться там 300 дітей

У Львові за кошти міського бюджету тривають активні роботи з відновлення вивільнених від орендарів приміщень дитячих садків. Також проводяться роботи у діючих садках для збільшення кількості груп дошкільної освіти. За інформацією управління освіти, ці заходи дозволять відкрити 55 додаткових груп у ДНЗ міста, які охоплять близько 1100 дітей. Так, зокрема, відновлюють дошкільний навчальний заклад №168 на вул. Кульпарківській, 182. У цьому садочку планують відкрити 14 груп для дітей, відтак ще 300 діток зможуть відвідувати дошкільний заклад. Повідомили у прес-службі ЛМР.

До 2010 року в будівлі колишнього дошкільного навчального закладу №168 розміщувалась початкова школа №40. У зв’язку із збільшенням дітей дошкільного віку, постала потреба у збільшенні кількості дошкільних установ. Тому у 2009 році за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету виготовлено проектно-кошторисну документацію для відновлення ДНЗ №168 на вул. Кульпарківській, 182.

У 2014 році приватним підприємством «АФГ» завершено коригування проектно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту приміщень ПШ №40 на вул. Кульпарківській,182 з метою відновлення ДНЗ.

Місткість закладу після виконання проекту капітального ремонту буде становити 14 груп (загальна кількість дітей – 243). Постійний персонал буде становити 53 особи.

Ремонтні роботи з серпня 2015 року виконує ПП «Еталон-Ком», яке визначено переможцем у конкурсних торгах на проведення капітального ремонту будівлі.

На даний час проводяться роботи з капітального ремонту даху, заміна ливневої каналізаційної мережі та заміна вікон. Вже встановлено 243 кв.м. віконних заповнень, завезено матеріали для заміни покрівлі з утеплювачем, розчищено парапети від старого рубероїдного покриття, відновлено вентиляційні канали. Територія ДНЗ огороджена, виставлена охорона.

В проекті передбачено відновлення зон групових майданчиків, спортивно-ігрових зон, приміщень дитячих груп для музичних, фізкультурних, навчальних занять, медичних приміщень, службово-побутових приміщень, харчоблоку, пральні.

Запроектовано замінити внутрішньобудинкові інженерні мережі (систему опалення, вентиляції, водопостачання, каналізації та електропостачання, електроосвітлення, пожежну сигналізацію, автоматизацію), замінити існуючі вікна і двері на металопластикові, провести оздоблення приміщень, а також замінити покрівлю.

Ухвалою сесії Львівської міської ради на проведення капітального ремонту приміщень ДНЗ на вул. Кульпарківській,182 затверджено обсяг видатків в сумі 1 млн. грн.

Відновлення навчального закладу планується завершити в листопаді 2016 року.

Загалом, до кінця року планується відкриття ще 11 груп у садочках №171 (3 групи), №31 (1 група запрацює з понеділка), на вул Сухій (3 групи), на вул Таджицькій (4 групи).

Окрім цього, на даний час відновлено роботу 1 групи у ДНЗ №38, 2 груп у ДНЗ №78, 1 групи у ДНЗ №7, 1 групи у ДНЗ №93.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ