Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У НАЗК заявили про напад невідомих

У НАЗК заявили про напад невідомих, - УНН.

Національне агентство із питань запобігання корупції заявило про те, що в четвер в обід в будівлю увірвалася група осіб, яка намагалася змусити НАЗК діяти в їхніх інтересах. Про це повідомляє прес-служба агентства.

"Сьогодні у приміщення Національного агентства увірвалася група осіб, яка намагалася змусити представників Центрального органу виконавчої влади діяти в їхніх інтересах", - йдеться в повідомленні.

З метою припинення грубого порушення вимог закону - перешкоджання діяльності органу державної влади, дії осіб були припинені силами Національної поліції, уточнили в Агентстві.

"Національне агентство завжди відкрите до співпраці з журналістами і представниками громадських організацій та рухів. Однак, така співпраця має відбуватися виключно на основі сумлінного виконання сторонами їх професійних обов'язків з дотриманням вимог законодавства, норм професійної етики.

Дії, вчинені сьогодні групою осіб в приміщенні центрального органу виконавчої влади, вважаємо неприпустимими.

Особи, які будуть перешкоджати діяльності державного органу влади - Національного агентства, будуть нести відповідальність, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом", - попередили в НАЗК.

За даними ЗМІ, в НАЗК "увірвалися" 5-6 осіб, які назвалися активістами кількох громадських організацій - "Стоп нелегал", "Народ проти корупції" та інші. Вони нібито вимагали винести на розгляд засідання НАЗК декларацію нардепа Андрія Павелка.

Нагадаємо, у НАЗК раніше спростували інформацію, поширену окремими активістами, про начебто виявлення конфлікту інтересів депутата і президента ФФУ Андрія Павелка.

Додамо, що Павелко напередодні самостійно ініціював перевірку НАЗК з питань можливого конфлікту інтересів, щоб поставити крапку в цьому питанні і виключити "маніпулювання темою".

Нагадаємо, в ФФУ висміяли "юриста", який звинуватив Павелка в конфлікті інтересів через посаду в UEFA Events. У Федерації пояснили, що президент Федерації не отримує від членства в Раді директорів UEFA Events ніяких доходів, а відповідно не порушує чинного українського законодавства.

Також у ФФУ додали, що перш ніж прийняти пропозицію від UEFA Events стати членом організації, Павелко отримав погодження від НАЗК.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ