Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Нідерландах виявили більш небезпечний варіант ВІЛ

У Нідерландах виявили новий варіант ВІЛ, що може викликати в людини швидший розвиток захворювання.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NRC.nl.

“У Нідерландах з'явився більш заразний і шкідливий варіант ВІЛ. Важливо отримати своєчасне лікування після позитивного тесту”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що нещодавно відкритий варіант ВІЛ, вірусу, який може викликати СНІД, може викликати у людей швидший прогрес захворювання у порівнянні з іншими.

Його виявили у 109 осіб, переважно з Нідерландів. Відкриття підтверджує те, чого дослідники боялися роками. Генетичні зміни вірусу можуть зробити його більш заразним і шкідливим.

Група міжнародних дослідників на чолі з епідеміологом Крістофом Фрейзером з Оксфордського університету опублікувала результати в науковому журналі Science.

Команда науковців виявила 17 осіб, інфікованих новим штамом ВІЛ. У них спостерігаються надто високі концентрації вірусу в крові на ранніх стадіях зараження — від шести місяців до двох років після постановки діагнозу. П'ятнадцять інфікованих були з Нідерландів, один із Швейцарії та один із Бельгії.

Як повідомляв Укрінформ, американські науковці успішно випробували мРНК вакцину проти вірусу імунодефіциту на мишах і макаках.

РНК-вакцину розробили науковці Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США. Тварин розділили на декілька груп та протягом 60 тижнів спостерігали, наскільки добре виробляються антитіла під дією вакцини.

Згідно з результатами випробувань, ця вакцина знижує ризик інфікуватися вірусом на 79%. Наступні дослідження дозволять краще оцінити потенціал застосування мРНК-вакцини проти ВІЛ у людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ