Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новому Роздолі конфлікт між владою і громадою: через львівське сміття

5 лютого у Новому Роздолі черговий раз відбулась акція протесту проти львівського сміття. Про це повідомив депутат Новорозділівської міської ради Анатолій Шалаєв.

Депутат повідомив, що під час протесту громада категорично висловилась за те, щоб заборонити ввезення львівського сміття на територію міста Нового Роздолу та розпустити виконком.

Відповідний проект рішення «Про розпуск виконкому Новороздільвської міської ради VII демократичного скликання» депутати подали до Новороздільвської міської ради.  Окрім розпуску виконавчого комітету,  проект рішення передбачає, що «контроль за виконанням  рішення покладають на постійну комісію з питань регламенту, депутатської етики, законності та правопорядку (голова – Гузар Б.І.)».

Також, 2 лютого, місцеві депутати  підготували «Подання про скликання позачергової сесії Новороздільської міської ради» до міського голови Андрія Мелешко. За словами, Анатолія Шалаєва, міський голова ще не озвучив своє рішення щодо цього подання, проте у нього на це є два тижні.

Також Анатолій Шалаєв розповів: « 26 січня відбулось засідання виконкому міської ради Нового Роздолу. Як з`ясувалось, то про це не було проінформоване ані місцеву громаду, ані депутатів, ані деяких членів виконкому. Всупереч попередньо прийнятим рішенням сесії Новорозділівської міської ради, виконком ухвалив рішення про прийняття на територію міста твердих побутових відходів з поза меж міста на полігон, який так і не функціонує у законодавчому полі»,  – пояснив ситуацію Анатолій Шалаєв.  І додав: «У  п`ятницю, 3 лютого,  місцева громада вже збиралась під стінами Новорозділівської міської ради. Вже тоді вони вимагали пояснень від Андрія Мелешка. Проте до них вийшов заступник міського голови. Як бачимо, йому не вдалось переконати місцевих жителів. Тому 5 лютого люди знов зібрались»,  –  повідомив Анатолій Шалаєв.

Витяг з рішення виконкому Новорозділівської міської ради:

«Різне: міський голова Мелешко А.Р. проінформував членів виконавчого комітету про рішення обласної комісії з питань техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка своїм протокольним рішенням від 25 січня визначила вивіз твердих побутових відходів з міста Львова в райони області та міста, на території яких знаходяться сміттєзвалища. Просив членів виконкому висловити свою думку щодо погодження рішення обласної комісії  на одноразове завезення на міське сміттєзвалище до 150 тонн львівського сміття. Послуга буде оплачена.

Члени виконавчого комітету в більшості висловились щодо необхідності підтримати львівську громаду та погодити одноразове завезення до 150 тонн ТПВ на сміттєзвалише, яке знаходиться на території Новороздільської міської ради. Завіз сміття має відбуватись під контролем  КП «РЖС» та громадськості міста. Позиція щодо недопущення будівництва сміттєпереробного заводу залишається незмінною.

Голосували про погодження одноразового завезення ТВП в кількості не більше як150 тонн на сміттєзвалище на території Новороздільської міської ради: за – 9, проти – 0, утримались – 2, не голосували – 0".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ