Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

У ProZorro запрацювала система пошуку підозрілих тендерів

У публічних закупівлях ProZorro офіційно запрацювала система, яка автоматично шукає підозрілі закупівлі та відправляє їх на моніторинг державним аудиторам. Про це під час брифінгу заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні ми оголошуємо про офіційний запуск ризик-менеджементу у системі публічних закупівель", - заявив Нефьодов.

Заступник міністр додав, що система моніторить усі закупівлі та у разі виявлення підозрілих тендерів автоматично надсилає їх на перевірку державним аудиторам. За словами Нефьодова, система реагує на 35 ризик-індикаторів.

Нагадаємо, у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України за результатами відповідної перевірки раніше заявляли, що стан захисту інформації в ITC ДП "Прозорро" та ITC "ProZorro" не відповідає вимогам нормативно-правових актів.

У ДП "Прозорро" проблеми із системою ProZorro пообіцяли вирішити до кінця року.

Додамо, за даними з сайту ProZorro, на початку 2015 року тодішній міністр економіки Айварас Абромавічус призначив своїм заступником, відповідальним за сферу закупівель, інвестиційного банкіра Максима Нефьодова. Його називають одним із ініціаторів створення, куратором ProZorro.

З квітня 2016 року всі свої надпорогові тендери (від 200 тис. для товарів і послуг і від 1,5 млн грн – для робіт) перевели центральні органи влади, великі державні підприємства і природні монополісти. З серпня 2016 року ProZorro стала обов'язковою до використання по всій Україні. Тобто, використовувати ProZorro зобов’язали також місцеві органи влади, комунальні підприємства і ніші організації, які використовують кошти платників податків.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ