Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Пустомитівському ліцеї відкрили клас «Безпеки та захисту України»

На базі Пустомитівського ліцею № 1 відбулося відкриття класу «Безпеки та захисту України». Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Новостворений клас оснащений різноманітними наочними матеріалами, серед яких макети вибухонебезпечних предметів, засоби захисту, засоби для надання першої медичної допомоги, засоби для навчання керування дронами, інтерактивний тир, пневматичні гвинтівки тощо. Це вже другий такий клас у Пустомитівській громаді.

Клас «Безпеки та захисту України» вдалося облаштувати за кошти з місцевого бюджету та за всебічної підтримки депутатського корпусу міської ради. Обладнання  закупили за кошти департаменту освіти і науки Львівської ОВА, як приз для учнів, які брали участь Всеукраїнській військово-патріотичній грі «Сокіл»-Джура».

Також класу подарували плакати з розповідями про історію військових формувань на теренах України від часів Русі до сьогодення. Зокрема, клас тепер прикрашає тризуб, який привезла з передової мама одного з учнів ліцею. Він підписаний бойовими побратимами з побажанням миру та перемоги.

Як зазначають у громаді, створення таких класів безпеки сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій.

Цей проєкт покликаний посилити профілактичну роботу з питань безпеки життєдіяльності здобувачів освіти, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій ,отримання знань щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, формування вмінь надання домедичної допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ