Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Росії відмовились перевіряти інформацію Навального про сина генпрокурора

Слідчий комітет Росії відмовився повторно розслідувати загибель бізнесмена Миколи Пальонного. Фонд опозиціонера Олексія Навального пов'язав загибель чоловіка з бізнесом сина генпрокурора Росії Юрієм Чайкою.

У повідомленні на сайті відомства йдеться, що з березня по квітень 2012 року іркутські слідчі органи вже проводили перевірку за фактом загибелі Пальонного. Підставою для проведення перевірки було звернення двох депутатів Держдуми.

Слідчий комітет зазначає, що слідчі не знайшли підтвердження версії про кримінальний характер його загибелі. У результаті відмовили у порушенні кримінальної справи.

Пальонного знайшли повішеним у власному гаражі.

Фонд боротьби з корупцією минулого тижня опублікував матеріали, в яких звинуватив Артема Чайку - сина генпрокурора Юрія Чайки - в причетності до захоплення декількох компаній, у тому числі Верхнеленського пароплавства.

За два дні до загибелі, яке офіційно називають самогубством, Пальонний в телеефірі назвав Артема Чайку відповідальним за рейдерське захоплення його пароплавства.

Юрій Чайка назвав озвучену фондом інформацію такою, що не відповідають дійсності, а проведене розслідування - замовним. У відповідь ФБК вирішив подати на генпрокурора позов про захист честі і гідності.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ