Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У «Сколівських Бескидах» побільшало зубрів

У Національному заповіднику «Сколівські Бескиди» провели облік тваринного світу. Особливу увагу звертали на чисельність червонокнижних рідкісних та зникаючих видів. Є збільшення чисельності зубра – 33 особини, обліковано 27 особин ведмедя бурого, 23 особини рисі та 10 особин кота лісового. У кожному лісництві були сформовані бригади з числа працівників служби охорони ПЗФ під керівництвом лісничих та працівників апарату парк, повідомили SKOLE-TODAY у НПП “Сколівські Бескиди”.

Бригади застосовували маршрутний облік звірів по слідах на снігу, метод картування слідів та анкетно-опитовий метод. На основі первинних матеріалів опрацювали зведені відомості чисельності фауни по лісництвах, дільницях та по установі в загальному.

У цьому році по парку зафіксовано 414 особин оленя благородного, 411 особин козулі та 112 кабана.

З хутрових звірів обліковано 18 особин вовка, 46 особин лисиці, 268 куниці тощо.

Також на території НПП «Сколівські Бескиди» на під’їзних шляхах встановлюються шлагбауми, а також необхідні інформаційні та охоронні знаки затвердженого зразка. Це робиться з метою запобігання браконьєрства, самовільних порубок та інших видів порушень чинного природоохоронного законодавства службою державної охорони ПЗФ забезпечена постійна охорона та контроль природо-заповідних територій.

Цього тижня працівники парку виготовили два шлагбауми, які будуть вставлені на території Сколівського та Майданського лісництв після вставлення відповідних погодних умов.

skole-today.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ