Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Тернопільській обласній психоневрологічній лікарні відкрили відділення когнітивних розладів

У Тернопільській обласній комунальній клінічній психоневрологічній лікарні відбулося урочисте відкриття двох відділень – когнітивних розладів та консультативного відділення. Тут надаватимуть висококваліфіковану спеціалізовану стаціонарну психіатричну, психотерапевтичну та неврологічну допомогу пацієнтам області та м. Тернополя з когнітивними розладами. Про це інформує прес-служба МОЗ України.

Розраховане відділення на 50 ліжок та обслуговуватиме чоловіче і жіноче населення. Ремонт приміщення та оновлення обладнання стало можливим завдяки коштам спеціального фонду та благодійним пожертвам.

фото: прес-служба МОЗ України

За словами завідувача відділення когнітивних розладів, головного позаштатного спеціаліста-невропатолога Департаменту охорони здоров'я Тернопільської ОДА Людмили Колеснікової, у новому відділенні забезпечується цілодобовий догляд за пацієнтами. 

фото: прес-служба МОЗ України

«Окрім медикаментозного лікування пацієнти відділення когнітивних розладів будуть отримувати фізіотерапевтичне лікування (ванни, масаж, ЛФК); водолікування (басейн); ароматерапію. Будуть проводитися лабораторні обстеження, електроенцефалограма, електрокардіограма, ультразвукове дослідження внутрішніх органів, ультразвукове дослідження судин головного мозку, комп’ютерна томографія, магнітно-резонансна томографія, нейропсихологічне тестування», - додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ