Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У травні львівський госпсуд визнав банкрутами та дозволив ліквідувати дві фірми

Йдеться про Товариство з обмеженою відповідальністю "Технопак", що заборгувало податковим органам понад 2,8 млн. грн., та про Приватне акціонерне товариство "Артор" – з боргом перед податківцями понад 5,3 млн. грн.
Ілюстративне фото

Обидві фірми були визнані банкрутами в один день: згідно постанов господарського суду Львівської області, винесених суддею Лідією Чорній 20 травня 2020 року. 

Цікаво, що це не єдине співпадіння.

За наявною інформацією, провадження у справах про банкрутство ТОВ «Технопак» та ПрАТ "Артор" також були відкриті в один день: ухвалами господарського суду Львівської області під головуванням судді Лідії Чорній від 29.01.2020 року – за заявами Головного управління Державної податкової служби у Львівській області. 

Згідно даних ухвал, грошові вимоги податкової служби до ТОВ "Технопак" було визнано  у розмірі 2 845 489,18 грн., до ПрАТ "Артор" – у розмірі 5 331 783,50 грн.

Із наявних у судовому реєстрі рішень відомо також, що кошти в сумі 2 845 489,18 грн. з ТзОВ «Технопак» в дохід Державного бюджету України було постановлено стягнути ще в 2013 році. Згідно постанови Львівського окружного адміністративного суду від 14.08.2013 року за позовом ДПІ у Франківському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області до ТзОВ «Технопак», який було задоволено.

Водночас інформацію про те, як утворилась значна частина вищеназваної заборгованості, вдалося віднайти в ухвалі Сихівського районного суду м. Львова від 03.08.2017 року. Дане рішення стосується звільнення від кримінальної відповідальності за ч.2 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків у великих розмірах) у зв'язку із закінченням строків давності засновника та директора ТзОВ «Технопак». В ухвалі, зокрема, вказано, що внаслідок умисних дій директора ТзОВ «Технопак» в період червня-грудня 2009 року, було занижено сплату податку на додану вартість в загальній сумі 1 294 240 грн.

У подібному  кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків (за ч.1 ст.212 КК України)  фігурувало й ПрАТ "Артор". Підтверджує  це, зокрема, ухвала слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 14 лютого 2017 року про тимчасовий доступ до речей і документів.У ній йдеться про здійснення досудового слідства у справі за  ч.1 ст.212 КК України, у ході якого було встановлено, що «службові особи ПАТ «Артор» в період 2015 року ухилились від сплати податків на загальну суму 941 110 грн., шляхом безпідставного відображення в бухгалтерському та податковому обліках підприємства документів ТОВ «Силіконова долина», які містять неправдиві відомості».

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Технопак", що спеціалізується на виробництві тари з пластмас, було зареєстровано 19.10.1995 року. Керівником та співзасновником товариства є Степанов Олег Валентинович. Ще одним співзасновником - Костенко Ірина Валентинівна.

Приватне акціонерне товариство "Артор", основний вид діяльності яного неспециалізована оптова торгівля,  було зареєстровано 25.10.1995 року. Керівником та єдиним засновником підприємства-боржника  є громадянин Морокко Сбіхі Салах-Еддін.   Керівником (підписантом), учасником у минулому вказано Рогуцького Миколу Богдановича.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ