Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Яворівському районі зріє бунт проти сміттєвого полігону

Завтра, 30 січня, відбудеться позачергова "антисміттєва" сесія Яворівської районної ради. Очікується, що районна рада виступить проти будівництва у Львові сміттєпереробного комплексу, який мав приймати та переробляти сміття із 750-мільйонного Львова.

Зокрема,у повідомленні розміщеному на сайті районної ради сказано: 

"До відома депутатів Яворівської районної ради.

Відповідно до ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 15 Регламенту районної ради скликається ХІ позачергова сесія Яворівської районної ради VІІ скликання.

Сесія ради відбудеться у понеділок 30 січня 2017 року о 12.00 год. в приміщенні сесійного залу районної ради.

На розгляд сесії виносяться питання «Про ситуацію, що склалася у зв’язку з намірами органів виконавчої влади щодо облаштування полігону твердих побутових відходів на території Яворівського району».

На сесію ради запрошуються: народний депутат України В. Парасюк, депутати Львівської обласної ради від Яворівського району, сільські, селищні, міські голови, керівники громадських організацій, підприємств, установ, організацій району.

Голова Яворівської районної ради: В. Сичак".

Водночас УКРОП Львівщини повідомив, що у Новояворівську, неподалік якого і має постати новий сміттєвий завод, почали збирати підписи тих, хто за чи проти, такого задуму: "Мешканці визначаються із своїм ставленням до облаштування сміттєвого полігону і заводу з переробки ТПВ на місці сірчаних кар'єрів.

Нагадуємо, без обговорення з громадою, під час Візиту премєр-міністра України на Львівщину саме цю ділянку назвали, як остаточно визначену. На Яворівщині зростає обурення, збираються на позачергові засідання Яворівська районна ради, Яворівська та Новояворівська міські ради, Громадська рада при Яворівській РДА та чимало сільських рад Яворівського району.

Нагадаємо, 27 січня у Львові під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана відбулось засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Було прийнято рішення про передачу Львівській міській раді земельної ділянки для проектування і будівництва нового полігону для твердих побутових відходів. Про це заявив Прем'єр-міністр під час спілкування із журналістами.

 "Сьогодні ми прийняли рішення на засіданні комісії, яку я проводив, що одну з ділянок, які виставлені на конкурс, буде знято з конкурсу і передано Львівській міській раді швидко, щоб вони почали проектування і будівництво такого полігону і комплексу по сміттєпереробці», - заявив Володимир Гройсман.

Мова йде про ділянку для нового полігону у Яворівському районі.

Говорячи про будівництво сміттєпереробного заводу, Глава Уряду зауважив, що у вересні Міністерство фінансів України підтвердило, що Львів спроможний брати участь у цьому проекті у співпраці із Європейським Інвестиційним Банком. Сьогодні місту треба працювати з ЄІБ, щоб фіналізувати проект.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ