Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Жовкві хочуть збудувати асфальтний завод за 250 метрів від дитячого садка, - активісти

В центрі міста Жовква, на відстані 250 метрів від дитячого садочка, одеська фірма «Автомагістраль-Південь» з погодження Львівської облдержадміністрації, а тепер ще й Державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор», отримала погодження на будівництво заводу з виготовлення асфальту. Про це стало відомо громадськості із листа від «Укравтодор» від.01.03.2016 р. за № 147/1/101-11-2.

За інформацією, що нею володіють активісти, місцева влада завтра, 9 березня, має намір підписати угоди з представниками фірми «Автомагістраль-Південь» про надання в оренду землі, приміщень та під’їзних залізничних шляхів.

Попередні спроби представників одеської фірми розпочати роботи із побудови заводу в Жовкві були блоковані місцевими громадськими активістами. Шукали компромісів у переговорах, що проводились між представниками обласної влади, фірмою-виробником та громадськістю міста. Жовківчани запропонували представникам «Автомагістраль-Південь» іншу ділянку, що знаходиться за межами історичного міста між селами Глинське та Воля – Висоцька .

Проти розміщення заводу в центрі місцеві мешканці категорично заперечували. Викиди від виробництва є небезпечними не лише для жовківчан, а тим більше дітей дошкільної установи, що знаходиться критично близько до території, на яку претендує одеський бізнес, а  є шкідливою для історичних будівель старовинного міста. Центр міста Жовква -державний історико-архітектурний заповідник.

Нова ділянка потребує більшого вкладення коштів, бо вимагає відновлення залізничної колії, тощо. Остаточного рішення сторони не дійшли. Представники фірми «Автомагістраль-Південь» поводились агресивно.

Спірне питання керівництво асфальтного заводу «Автомагістраль-Південь» вирішило «протиснути» через дозвіл оренди на загальноукраїнському рівні. Громадські активісти, громада Жовкви збираються завтра на акцію протесту 09 березня 2016 року о 9:00 біля Жовківської районної адміністрації. За будь –яку ціну вони не дадуть агресивному виробнику побудувати завод в місті.

Громада Жовкви просить засоби масової інформації про підтримку аби максимально освітлювати незаконні дії влади і бізнесу та не дозволити нищити здоров’я людей, історичні будівлі Жовкви та екологію «Розточчя».

Чит. також Жовква проти асфальтного заводу

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ