Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Угорщина закрила кордон із Хорватією через наплив мігрантів

Угорщина закрила кордон з Хорватією опівночі 16 жовтня в спробі зупинити потік мігрантів, які втікають з Сирії, Іраку, Афганістану і Африки.

Міністр закордонних справ Угорщини Пейтер Сіярто оголосив про закриття після зустрічі угорських чиновників з національної безпеки.

Міністр внутрішніх справ Хорватії Ранко Остоїч сказав після цього оголошення, що Хорватія, «змінюючи маршрут, коридор» для мігрантів, направляє їх до Словенії.

Словенія відповіла на цю заяву, зупинивши напрямок потягів з Хорватії в Словенію пізно ввечері 16 жовтня.

Угорщина вже побудувала огородження з колючим дротом уздовж своїх кордонів з Хорватією та Сербією, намагаючись зупинити потік мігрантів, які прибувають до Євросоюзу так званим балканським сухопутним маршрутом.

Після того, як Угорщина так само закрила для мігрантів свій кордон із Сербією 15 вересня, мігранти рушили через Хорватію – яка відтак почала спрямовувати їх до свого кордону з тією ж Угорщиною.

Протягом цього року через Угорщину вже пройшло понад 383 тисячі мігрантів. Майже всі вони перетинають країну транзитом на шляху до Німеччини та інших заможних країн Євросоюзу з високим соціальним захистом біженців.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ