Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна є сильним партнером США, особливо в енергосфері

Як повідомили у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, сьогодні в Україні відбулась зустрічі Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з Міністром енергетики США Ріком Перрі. Він перебуває в Україні вперше

Україна є сильним партнером США, і ініціативи українського Уряду, передусім в енергосфері, посилають важливе повідомлення Уряду США та американським інвесторам. 

Глава Уряду наголосив, що співпраця між Україною та США носить глибокий стратегічний характер, а кооперація безпосередньо в енергетичній сфері дозволила протистояти тій енергетичній агресії, з якою Україна стикнулася в 2014 році після окупації Криму та частини Донбасу.

«Наша системна взаємодія з Міненерго США дала можливість вистояти в той непростий час, і зараз ми нарощуємо обсяги підтримки. Ми бачимо широкий спектр можливостей для кооперації. Йдеться про видобуток газу, взаємодію в управлінні ГТС, кооперацію в ядерній енергетиці тощо», - сказав Володимир Гройсман.

«Я дуже радий бути в Україні. І хочу запевнити – Україна є сильним партнером США. Ініціативи Вашого Уряду – щодо лібералізації ринку газу, удосконалення процедур ліцензування видобутку – посилають важливе повідомлення Уряду США та інвесторам: Україна серйозно налаштована на реформи і на створення енергоресурсного балансу. Цей меседж зрозумілий та чіткий», - зазначив зі свого боку Міністр енергетики Рік Перрі.

Він також чітко висловив позицію Адміністрації Президента Трампа щодо загроз проекту «Північний потік-2». «Громадяни Європи та України не можуть бути заручниками (таких проектів)», - сказав Рік Перрі.

У цьому контексті Глава Уряду України запропонував об’єднати зусилля з протидії цьому проекту, а також запропонував американській стороні активно брати участь в обговоренні можливостей спільного управління українською газотранспортною системою, в приватизації енергооб’єктів, в модернізації вугільної галузі.

У свою чергу Міністр енергетики США також запропонував обговорити кооперацію в газовидобутку. США наразі є країною номер один з видобутку нафти та газу. Тож українські надра і американські технології можуть дати серйозний економічний ривок для обох країн, адже йдеться не тільки про енергозабезпечення, а й про створення нових робочих місць і запровадження інновацій.

«Україна може стати новою історією успіху. Я глибоко в це вірю. Давайте визначимо 2019 рік як рік конкретних дій і конкретних проектів. Ми хочемо бути сильним, надійним і прогнозованим партнером», - додав Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ