Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна не братиме участь у Генасамблеї ПАЧЕС

Сьогодні на засіданні комітету у закордонних справах народні-депутати-члени комітету одноголосно підтримали пропозицію керівника Постійної делегації у Парламентській Асамблеї Чорноморського Економічного Співробітництва Людмили Денісової щодо відмови від участі у 47-й Генеральній Асамблеї ПАЧЕС, яка запланована на 28-30 червня 2016 року у Москві. Про це повідомили в прес-службі комітету ВР з питань соціальної політики.

“На минулій, 46-й Генасамблеї, яка відбулася у Бухаресті, українська делегація провела акцію протесту під час виступу голови Держдуми С.Наришкіна на знак початку головування Росії в ПАЧЕС. Наша делегація виступила з вимогою повернути Крим Україні та припинити вторгнення російських військових на Донбас. Ми ще там попередили, що Україна не братиме участі у заходах, які проходитимуть на території Росії, і проведення в Москві наступної Генасамблеї ПАЧЕС Україна бойкотуватиме”, - наголосила Л.Денісова.

Керівник Постійної делегації українського Парламенту в ПАЧЕС також повідомила, що вже підготовлено листа від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана до міністра закордонних справ Павла Клімкіна з проханням дати доручення дипломатичним представництвам України за кордоном провести належну роботу щодо вироблення спільного підходу серед держав-членів Організації ЧЕС відносно відмови від участі у 47-й Генеральній Асамблеї ПАЧЕС.

“Вкрай важливим вбачається проведення роботи українською дипломатією з метою роз’яснення позиції України щодо неприпустимості участі представників інших держав у московському заході ПАЧЕС. Адже така участь може інтерпретуватися як підтримка національними парламентами агресивної зовнішньої політики РФ, зокрема, анексії Криму та окупації частини Донбасу”, - підкреслила Л.Денісова.

Народні депутати-члени Комітету підтримали необхідність проведення такої роботи та вирішили також звернутися до комітетів у закордонних справах парламентів держав-членів ПАЧЕС з проханням бойкотувати участь їх національних делегацій у 47-й Генеральній Асамблеї ПАЧЕС в Москві.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ