Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна не повернула жодної копійки вкрадених "сім'єю" Януковича коштів - ГПУ

У 2015 році до бюджету було повернуто близько 300 тисяч гривень "корупційних коштів", але Україні поки так і не вдалося повернути гроші, вкрадені "сім'єю" Януковича. Про це заявив заступник генерального прокурора Віталій Касько.

При цьому він прокоментував повідомлення ЗМІ про те, що в минулому році Україні таки вдалося повернути 8 тисяч гривень режиму Януковича. "Все, що повернули, не стосується активів колишніх чиновників. Та й із самою цією цифрою цікаво йдуть справи", - повідомив він.

За словами Каська, в бюджеті є статті, які стосуються повернення коштів, отриманих унаслідок будь-якої кримінально караної корупції.

"Будь-якої. Депутата сільської ради, міліціонера, прокурора. І рішення про те, на який саме рахунок/статтю бюджету їх направляти після конфіскації, приймає виконавча служба. Насправді таких коштів на підставі вироків суду минулого року було близько 300 тисяч гривень. Не 8 тисяч, звичайно, але теж смішна сума, враховуючи рівень корупції в Україні", - наголосив заступник генпрокурора.

Він заявив, що з цих 300 тисяч немає жодної копійки коштів колишніх чиновників.

"Але з цих 300 тисяч немає жодної копійки коштів колишніх чиновників. Тому ці включення в бюджет на кожний рік запланованих мільярдів - популізм. Будь-якому фахівцеві відомо, що в цей період заарештовані за кордоном кошти чиновників епохи Януковича в країну не повернуться", - повідомив Касько.

На питання, чи означає це, що наразі жодної копійки з активів Януковича не повернуто, Касько відповів: "Ні. Тому що на сьогодні немає жодного обвинувального вироку українського суду щодо колишніх чиновників із санкційного списку. Навіть першої інстанції. Не кажучи вже про вироки, що набрали чинності. Жодного", - підсумував він.

Нагадаємо, вчора Міністерство фінансів проекту #Точно повідомило, що в 2015 році українські правоохоронні органи конфіскували коштів та майна, які були привласнені чиновниками часів Віктора Януковича, на суму понад 100 тис. грн.

УНІАН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ