Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Україна піднялася одразу на 7 пунктів в рейтингу Doing Business-2020

Україна одразу на 7 пунктів покращила свою позицію у рейтингу інвестиційної привабливості Doing business-2020, який щорічно оприлюднює Світовий банк і посіла 64-ту сходинку зі 190 країн.

Підвищення рейтингу України в Doing Business-2020 одразу на 7 позицій - це результат, який говорить сам за себе. Це позитивний сигнал для українських підприємців та “зелене світло” для іноземних інвесторів. Однак це лише початок і ми продовжуємо роботу у цьому напрямку: три дні тому запрацював Кодекс про банкрутство, кілька тижнів тому - закон про стимулювання інвестиційної діяльності, активізуємо процеси дерегуляції”, - коментує результати рейтингу Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Згідно з даними звіту Світового банку цьогоріч Україна покращила свої показники за 6 з 10 індикаторів, які враховуються фахівцями Світового банку при складанні рейтингу.

Найбільший прогрес Україна продемонструвала за компонентою “Захист міноритарних акціонерів” +27 пунктів завдяки відкриттю інформації про кінцевих вигодонабувачів та компонентою “Отримання дозволу на будівництво”+10 пунктів за рахунок усунення вимог до найму незалежного проектанта та інженера технагляду та запровадивши подання повідомлень онлайн, а також зменшила вартість  дозволів на будівництво в межах Києва;

Крім того, на підвищення позиції в рейтингу вплинули позитивні зміни за такими компонентами:

“Підключення до електромереж”: спрощення підключення до електромереж та впорядкування технічних умов, а також впровадження географічної інформаційної системи. Україна також покращила надійність електропостачання, запровадивши механізм компенсації відключення;

“Міжнародна торгівля": спрощення вимог до сертифікації окремих промислових товарів;

“Реєстрація майна”: підвищення прозорості системи управління земельними ресурсами та спрощення реєстрації майна;

“Доступ до кредитів”: покращення за рахунок покращення доступу до кредитної інформації через створення нового Національного реєстру кредитів у Національному банку України.

Довідково

Рейтинг Doing Business - це щорічний рейтинг інвестиційної привабливості 190 країн світу, який укладається Світовим банком. Звіт Doing Business складається за підсумками комплексного дослідження стану реформ в кожній країні за 10 ключовими індикаторами, які використовуються для аналізу економічних результатів та виявлення успішних реформ та оцінки їхньої ефективності. Індекс легкості ведення бізнесу Doing Business є важливим маркером для інвесторів при прийнятті рішення про інвестиції в ту чи іншу країну світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ