Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Український борщ на 2 місці рейтингу європейських перших страв, та 8-й у світовому

Всесвітня гастро-енциклопедія TasteAtlas внесла український борщ на 2 місце європейського рейтингу та на 8 світового.

Як зазначено на сайті TasteAtlas, борщ - це чи не найвідоміша культова українська страва, яка також вважається національною стравою країни. Це заспокійлива страва із буряком, м’ясним або кістковим бульйоном і пасерованими овочами. Є багато варіацій - бульйон можна приготувати з яловичини, свинини, курки або як вегетаріанський варіант. В нього часто включають квас, додають м'ясо, а з овочів - коренеплоди і капусту. Неодмінною складовою кожного борщу є буряк. Він надає страві характерний червоний колір і характерний землистий смак.

Точне походження цієї класики смаку важко простежити – хоча вона переважно пов’язана з Україною, оскільки країна може похвалитися найбільшою кількістю сортів борщу. Незалежно від свого походження, це одна з улюблених страв у Центральній та Східній Європі зазначають в TasteAtlas. Наприклад, у Польщі також є кілька різновидів борщу, але найпопулярнішим є варіантом, який подається як традиційна страва на Святвечір.

Завдяки міграції традиція готувати борщ давно вийшла за межі Європи й поширена в українських ресторанах по всьому світу.

В Україні до страви часто подають солоні дріжджові булочки, які називаються пампушками.

В європейському рейтингу перших страв від TasteAtlas український борщ поступається лише французькому супу Bisque - це густий, вершковий і насичений суп-пюре, який традиційно включає такі інгредієнти, як вершки, морепродукти, коньяк або вино, а також комбінацію спецій.

У світовому рейтингу перших страв український борщ на думку TasteAtlas розташувався на 8 позиції. І поступається лише американському Gumbo та декільком стравам з Японії та В'єтнаму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ