Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

УКРОП вимагатиме звільнити голову НКРЕКП

Укропівці на позачергових сесіях вимагатимуть скасування абонентської плати за підключення до системи газопостачання і звільнення голови НКРЕКП. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП".

Мешканців Львівщини обурило рішення Національної комісії, яка здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про те, щоб з 1 квітня запровадити так звану абонплату за підключення до системи газопостачання.

Суть нововведення полягає в тому, що споживачів хочуть заставити платити ще за підключення до газу. Більшу частину грошей з нових квитанцій отримають компанії Фірташа. Українці ж платитимуть за споживання газу у 2-5 разів більше, передусім ті, хто не має лічильника, використовує газ лише для приготування їжі та користується послугами невеликих газорозподільних компаній.

«Такими діями можновладці перейшли всі межі людяності. У гонитві за збільшенням власних статків  вони хочуть перетворити громадян держави у ще бідніших.  Однак в Україні, за оцінками ООН, за межею бідності перебуває 60% людей. Пора сказати владі – схаменіться», - зазначає голова Львівського обласного осередку партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Ігор Телішевський.

Укропівець також повідомив, що депутати місцевих рад Львівщини виступають з ініціативою скликати позачергові сесії місцевих рад. На них вони пропонуватимуть дати оцінку таким діям, розглянути питання щодо скасування абонентської плати за газ і звільнення голови НКРЕКП.

Розгляд цього питання депутати від фракції УКРОП ініціюватимуть на позачерговому засіданні сесії Львівської обласної ради 5 квітня. Укропівці  підготували звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України і Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Про це розповів голова фракції УКРОП у Львівській обласній раді Петро Жукровський.

«Нас, як і всіх українців, найбільше обурює те, що такі «схеми» Нацкомісії – абсолютно безкарні та санкціоновані згори. У нас виникають питання: чому затягують ротацію її складу, призначеного указом голови держави, та заміну її керівника Дмитра Вовка?», - зазначає укропівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ