Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УКРОП звернувся до Садового з вимогою негайно розпочати опалювальний сезон

1/2
Температура в освітніх та лікувальних закладах Львова є критично низькою. Через це всі, хто змушений перебувати у лікарнях, школах та дошкільних установах, масово хворіють. Депутати фракції «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» у Львівській міськраді сьогодні, 6 жовтня, звернулись до міського голови Андрія Садового із закликом негайно розпочати опалювальний сезон у закладах соціального спрямування.

«Впродовж останніх днів погодні умови у місті Львові різко погіршились. Зокрема, середньодобова температура ледь досягає десяти градусів. Відтак, температурні умови у закладах соціального спрямування – школах, дитсадках, лікарнях – небезпечні для здоров’я тих, хто змушений там перебувати. Перш за все, це діти.  І йдеться не лише про дитячі садки чи школи, але й в лікувальні заклади. У тому числі, реанімаційні, післяопераційні палати. Чимало батьків школярів та дошкільнят уже скаржаться на те, що через холод у приміщеннях шкіл та дитячих садочків зросла кількість хворих. Масово хворіють у місті не лише діти», - йдеться у зверненні укропівців.

«Групи дитячих садочків подекуди із 18-30 дітей відвідують менше десятка. Учні в школах сидять на уроках у верхньому одязі. А в яких умовах лікарі проводять операції в лікарнях? Норми початку опалювального сезону не змінювались ще з радянських часів. Чи варто зважати на формальності, коли в місті масово хворіють люди? Тим більше, минулорічна осінь була теплою і ніхто не дотримувався обов’язкового включення тепла із середини жовтня – включили тоді, коли це було раціонально. Здавалось б, міська влада мала б це розуміти без нагадувань. Мер Києва уже оголосив про початок опалювального сезону. Час включити опалення й у Львові», - пояснив потребу такого звернення Ігор Телішевський, голова осередку укропівців Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ