Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Улун Габа: 4 цікавих факти

Виявляється, еволюціонувати здатні не лише живі організми, а й чаї!

Саме таким новим кроком еволюції традиційних тайванських улунів став високотехнологічний та одночасно смачнючий чай Габа (детальніше тут https://newtea.ua/uk/chay/chay-ulun/vid-tayvanskiy-gaba). Пропонуємо вашій увазі чотири захоплюючих і важливих факти про цей чудодійний напій.

Факт 1. Назва – важлива

Улуни вражають розмаїттям смаків, і продегустувати всю родину цих чаїв здається неможливим. Та існує один технологічний та інноваційний новачок-оолонг, який тільки покращує та кристалізує найкращі якості цього сорту чайного листа. І це – Габа. Купити його варто через значну кількість гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК), яка й дала назву цьому незвичному напою. GABA – природній нейромедіатор, що в невеликих кількостях виробляється людською нервовою системою. Для чого саме?

  • для гармонізації емоційно-психічного стану;
  • для стимуляції мозкової активності;
  • для підвищення ефективності взаємодії нейронів.

А тепер уявіть: завдяки особливому способу обробки чайного листа творцям Габи вдається зберегти та примножити вміст цієї речовини у вашому напої. Такий улун можна вживати не тільки для задоволення, а й для здоров’я та покращення стану.

Факт 2. Виготовлення Габа – зовсім не секрет

Хоча першими виготовляти Габа-чай стали тайванські майстри й технологи, вони радо діляться секретом виробництва з Китаєм та В’єтнамом. Усе, що потрібно – відправити відбірний чайний лист на ферментацію в спеціальних умовах барокамери без доступу кисню. Довготривала обробка призводить до накопичення в листі значного об’єму гамма-аміномасляної кислоти. Після обробки чайний лист легко обсмажується та скручується у традиційну форму, за якою і впізнають кожен чай улун.

Факт 3. Габа – надзвичайно корисний чай

Якщо сам наш організм старанно виробляє ГАМК, наскільки чудовою є можливість отримати її ззовні! На що позитивно вплине чай, багатий цією речовиною:

  • На мозкову активність: чай допоможе підвищити концентрацію уваги, покращити пам'ять, стимулювати розумову активність та підвищити працездатність, та ще й без негативних ефектів, які супроводжують часте споживання кави.
  • На заспокоєння: чай Габа купити варто, щоб бути готовими боротися зі стресом та негативними переживаннями. Він м’яко заспокоює, знижує рівень тривожності, сприяє розслабленню та нормалізує сон (вживаючи Габу протягом дня, ви гарантуєте собі швидке й безпроблемне засинання). Цей напій можна сміливо додавати до комплексної терапії в боротьбі з депресією.
  • На артеріальний тиск: Габа стає справжньою знахідкою для людей, хворих на гіпертонію і тих, у кого періодично підвищується тиск. Чай не лише допомагає м’яко його знижувати, а й благотворно впливає на серцево-судинну систему в цілому.

Факт 4. Габа – смачнючий чай!

Габа – чай для гурманів і знавців. І навіть їх напій може вразити багатогранністю смаку та витонченістю аромату. Свіжі трав’яні нотки гармонійно доповнюють медова солодкуватість осінніх яблук та легка фруктова кислинка, що довершує надзвичайну композицію. До того ж, напівферментований чай є досить легким і має солодкий післясмак, тож здатний стати чудовою заміною десерту з кавою. А пити його можна до пізнього вечора, гарячим чи з льодом.

Спробуйте Габу в різних варіаціях, щоб відчути не лише користь, а й невимовне задоволення, в якому поєднані інноваційність і давні традиції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ