Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Унікальні архівні документи відтепер зявилися в онлайн доступі
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Унікальні архівні документи відтепер з'явилися в онлайн доступі

Колекція унікальних документів Національного архівного фонду містить 435 документів.
Невідомі звіти УПА. Фото Олена Ляхович

Про це йдеться у повідомленні на Фейсбуці Державної архівної служби України.

На вебпорталі Державної архівної служби України у спеціальній рубриці ви маєте змогу безперешкодно переглядати в онлайн режимі цифрові копії унікальних документів Національного архівного фонду.

Наразі колекція унікальних документів Національного архівного фонду містить 435 документів, які становлять виняткову культурну цінність, мають вагоме значення для формування національної самосвідомості українського народу та всесвітньої культурної спадщини.

Переважна більшість оригіналів унікальних документів (аж 320), включно з колекцією берестяних грамот ХІІ століття, зберігається у Центральному державному історичному архіві України (м. Львів), решта – в інших центральних державних архівах та державних архівах областей.

Українське законодавство встановлює додаткові вимоги щодо збереження таких документів, зокрема обмежує експонування на виставках, копіювання та видачу до читального залу оригіналів унікальних архівних документів. Відтепер для кожного поціновувача архівної справи та споріднених галузей такі документи стануть доступними у будь-який час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ