Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державний архів Львівської області повідомив головні здобутки червня

У структурному підрозділі Львівської ОВА розповіли скільки документів вдалося оцифрувати та виложити у вільний доступ за перший місяць літа.

Протягом червня Державний архів Львівської області зробив важливий крок у збереженні історичної спадщини та забезпеченні доступу до архівних документів. На офіційному електронному ресурсі опублікували значну кількість матеріалів, серед яких 130 справ Слідчого відділу НКВС у Львівській області за період з 1939 року по 1950 рік, що містять кримінальні справи. Також оприлюднили 19 книг (справ) відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції за 1940-1941 рр., які містять записи про народження, шлюби та смерті людей.

"Зазначаємо, що було опубліковано 84 справи із фонду 266: "Союз оборонців міста Львова", що належать до дорадянського періоду (1918-1939 рр.) в Україні. Ці справи містять історичні документи та матеріали, що стосуються оборони міста Львова та діяльності Союзу оборонців у цей період. Вони можуть містити інформацію про бойові дії, організаційну роботу, роль учасників та інші аспекти зв'язані з захистом міста. Ці справи є важливим джерелом для вивчення історії Львова.
Також важливим внеском в е-ресурс ДАЛО стало опублікування 6-х описів: Ф-26 оп. 5  (Університет ім. Яна Казимира у Львові /Опис 5/Особові та пенсійні справи професорсько-викладацького складу та службовців Університету) - та Ф-3 оп.59 (Магістрат міста Львова/Опис 59/Особові та пенсійні справи); Р-3229: Управління в справах евакуації українського, польського, чеського та словацького населення при Раді Міністрів УРСР / Опис 1-2-3 та Ф.15 оп 8 (Перемишлянський повітовий суд, м. Перемишляни Тернопільського воєводства/Опис 8)", - поінформували в обласному архіві.

Додамо, що Державний архів Львівської області продовжує роботу над скануванням та оприлюдненням інших матеріалів з архівних фондів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ