Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

УПЦ КП засудила спільну декларацію Папи Франциска і патріарха РПЦ Кирила

Українська православна церква Київського патріархату засудила прийняття Папою Римським Франциском і главою РПЦ Кирилом церковних і громадських рішень без представників України.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це йдеться в повідомленні на сайті УПЦ КП.

"Наша церква розділяє висловлене багатьма розчарування окремими пунктами спільної декларації глав Католицької Церкви і Московського Патріархату, підписаної 12 лютого 2016 року в Гавані, зокрема пунктами 25, 26 і 27 цього документа", - повідомили в Київській патріархії.

У заяві УПЦ КП зазначено, що ці пункти пройняті духом гірших зразків світської дипломатії, сповнені двозначних натяків, необ'єктивних оцінок і безпідставних тверджень.

"Питання Української Греко-Католицької Церкви (п. 25) не враховує думку і позицію цієї церкви. Оцінки "конфлікту в Україні" (п. 26) повністю ігнорують його головну причину - російську збройну, політичну, економічну та інформаційну агресію проти України, порушення Росією міжнародних угод і норм міжнародного права, окупацію Російською Федерацією Криму і частини Донбасу. Оцінка ситуації в православній церкві в Україні (п. 27) ігнорує той факт, що причиною її поділу є порушення канонів саме Московським патріархатом", - підкреслює УПЦ КП.

Київський патріархат назвав неприйнятною практику, коли рішення про Україну, українські церковні та громадські справи приймаються без представників України, ігноруючи їхню думку і позицію.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі на Кубі Папа римський Франциск і глава РПЦ Кирило підписали спільну декларацію обсягом в 30 пунктів.

В Українській греко-католицькій церкві розкритикували документ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ