Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Успіх у боротьбі з корупцією в Україні залежить від того, хто очолить антикорупційне бюро, - Фесенко

Ефективність нового антикорупційного законодавства зможе довести тільки практика його втілення в життя. Замало ухвалити закон, треба ще забезпечити його дію. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Володимир Фесенко.

За його словами, учорашнє голосування в парламенті (у першому читанні було ухвалено низку антикорупційних законів, зокрема, про створення антикорупційного бюро)) – це тільки перший етап.

«Багато залежатиме від того, хто саме очолить антикорупційне бюро, наскільки ця людина буде активною та принциповою. Головна проблема в даному випадку – це низька ефективність інституцій. Однак те, що антикорупційне бюро буде створене з нуля, дасть можливість знизити корупційні ризики», - сказав політолог.

Він також додав, що очікувати ефекту одразу не варто.

«Антикорупційне бюро повинно одразу показати, що воно не боїться карати високопосадовців. Це шанс у боротьбі з елітарною корупцією», - сказав Володимир Фесенко.

Він також наголосив, що прийняття антикорупційних законів посилить дію закону про люстрацію.

Політолог вважає, що ухвалення такого важливого для країну пакету законів є результатом твердої політичної волі президента Порошенка. Він також наголосив, що це лише перше читання і що після прийняття пакету законів у другому читанні слід буде одразу взятись за якнайскорішу їх реалізації.

За словами Володимира Фесенка, суспільство теж повинно активно долучитися до цього процесу.

«Суспільство має допомагати, особливо у антикорупційному контролі. Є ряд громадських організацій, які працюють у напрямку боротьби з корупцією. Окрім того, має бути постійний громадський тиск. Загалом прийняття цих законів, так як і прийняття закону про люстрацію, стало можливим завдяки громадському тиску», - зазначив Володимир Фесенко.

Фото: ru.slovoidilo.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ