Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Дніпропетровську створили електровелосипед, здатний проїхати 100 км на одному заряді

Група дніпропетровських ентузіастів розробила власну унікальну модель електровелосипеда, який здатен їхати на одному заряді до 100 кілометрів, і може заряджатись прямо під час крутіння педалей, - Inspired.
Фото: gorod.dp.ua

Електровелосипеди є досить поширеним видом транспорту у всьому світі, проте, за словами авторів проекту, в Україні вони не виробляються. Унікальність винаходу дніпропетровців полягає в тому, що на відміну від китайських аналогів, всі сервісні послуги можуть надаватися в рідному місті, пише видання Dnepr.info. Хлопці не просто замовляють деталі і збирають двоногого залізного коня – вони «довели до розуму» раму велосипеда, щоб він і виглядав гідно, і витримував велике навантаження. На відміну від звичайного ровера, в літієвій рамі електровелосипеда міститься електронна начинка.

Пристрій української розробки здатен проїхати на одному заряді 75-100 кілометрів, а запас ходу по шосе при швидкості 30 км/год – 100 км. Максимальна швидкість – 65 км/год, максимальна потужність двигуна – 10 кВт, обертаючий момент 150 Нм.

У разі, якщо велосипед розрядився, його можна зарядити від розетки – за розрахунками, достатньо 30-60 хвилин. Окрім того, електровелосипед заряджається самостійно при спуску з гори або на поворотах. В екстреному випадку привести транспорт в почуття можна, піднатиснувши на педалі, адже при звичайній їзді їх крутити не обов’язково. По суті, це моторолер у вигляді велосипеда: він легший і компактніший, може стояти прямо в квартирі, а втомлюватися і потіти за кермом не потрібно.

Що ж стосується ціни, то вона поки в 2 рази перевищує вартість китайського родича – не 700, а орієнтовно 1 500 доларів. Однак, як зазначив розробник Павло Ніколенко, це питання кількості замовлень: якщо замовляти деталі великими партіями, обходяться вони дешевше. При цьому він також зазначив, що як виробники, вони можуть врахувати будь-яке побажання замовника і створити оптимальну модель. Термін виготовлення – місяць (2 тижні на замовлення, отримання та виготовлення деталей і ще 2 на збірку).

Inspired

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ