Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В ЛКП "Лев" відмовились пояснити, куди витратили 55 тисяч

У відповідь на інформаційний запит Гал-інфо, в.о. директора ЛКП "Лев" Пінчук Андрій порекомендував пошукати необхідні дані на Prozorro.

Нагадаємо, у Львові наприкінці 2020 року побудували два вигульні майданчики для собак в рамках Програми створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові від 19.09.2019.

На будівництво майданчика на вулиці Промисловій відповідно до інформації опублікованої в системі публічних закупівель Prozorro витратили майже 300 тисяч гривень, майданчика в парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького майже 500 тисяч гривень.

Відповідно до укладених договорів, підрядник гарантує якість робіт та конструкцій і можливість ії експлуатації протягом гарантійного терміну, який становить 5 років для обидвох майданчиків.

Натомість в останні дні грудня 2020 року, ЛКП "Лев" уклало два нові договори з тим самим підрядником ТзОВ "ЄВРОПАРК-ЗАХІД", на "капітальний ремонт" обидвох майданчиків загальною вартість понад 55 тисяч гривень.

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-28-010806-c

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-12-28-001826-b
 

Фото: Гал-інфо

Враховуючи, що один з майданчиків виявився практично непридатним для вигулу собак в період відлиги і рясних дощів, адже на ньому відсутнє покриття та дренаж, редакція Гал-інфо направила інформаційний запит в ЛКП "Лев" з проханням надати проектну документацію, відповідно до якої планувалось да здійснювалось будівництво даних майданчиків, а також кошториси "капітального ремонту", відповідно до нових договорів.

У відповідь, на запит, в.о. директора ЛКП "Лев" Пінчук Андрій, послався на інформацію опубліковану в системі Prozorro, де немає запитуваних нами даних.

Схоже на те, що будівництво майданчиків велось не по розробленому проекту, а просто "на око". Тому не дивує відсутність покриття та дренажу. А питанням проведеного "капітального ремонту", як мінімум повинен поцікавитись новий склад ЛМР при розгляді питань виділення коштів чи призначенні керівника установи.

Також зазначимо, що напередодні, керівник екологічної комісії ЛМР Влодко Лучишин після вивчення питання з майданчиком в парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького повідомив, що в майбутньому будуть передбачати ще й видатки на дренаж таких об'єктів. Але це вже стосуватиметься майбутніх проектів. 

"В негоду там болото і треба вирішувати питання. Наявність великих дерев їх кореневої системи вже зараз не дасть можливість зробити капітальний дренаж, як би це слід було зробити, в наступних майданчиках він буде передбачений. Але і цей майданчик не залишать напризволяще, зараз спеціалісти думають як покращити ситуацію", - зокрема повідомив Лучишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ