Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В ЛОДА заблокували створення чотирьох ОТГ на Львівщині

В ЛОДА заблокували створення чотирьох і дозволили одну ОТГ на Львівщині. Про це зазначено в розпорядженнях голови Львівської ОДА Олега Синютки від 10 і 11 липня 2018 року.

Як зазначено в розпорядженнях голови ЛОДА, проекти рішень "Про добровільне об'єднання територіальних громад" Забузької селищної територіальної громади, Сілецької міської територіальної громади, Яричівської об'єднаної територіальної громади та Новосілко-Гостиннівської територіальної громади не відповідають Конституції, та законам України.

Жвирківська селищна рада звертається до Кабміну щодо створення Забузької ОТГ

Як зазначено в поясненнях, утворення Забузької ОТГ не передбачене Перспективним планом формування територій громад Львівської області.

При створенні Сілецької ОТГ, не дотримано умови, що у складі ОТГ не може існувати іншої територіальної одиниці, яка має свій представницький орган місцевого самоврядування (місто Соснівка адміністративно підпорядковане м.Червоноград).

ОТГ Львівщини: підсумки та проблеми впровадження реформи децентралізації 

Економічне обгрунтування фінансової спроможності Яричівської ОТГ не було долучено до подання, та не дотримано принципу економічної ефективності.

Утворення Новосілко-Гостиннівської ОТГ також не передбачене Перспективним планом формування територій громад Львівської області.

А віз і нині там: хто гальмує об’єднання ОТГ на Львівщині

Крім того своїм розпорядженням голова ЛОДА підтвердив відповідність конституції та законам України, створення Бібрської ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ