Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В проєкті IT Generation назріває скандал: одна зі шкіл вимагала знання російської мови

Як стало відомо Гал-інфо, компанія Sigma Software University включила в тести на логіку завдання, які вимагали знання російської мови.

Зокрема для успішного складання тестового завдання на логіку, умови якого були викладені англійською, необхідно було знати російські назви місяців. Після того, як в соцмережах та телеграм каналах, апліканти програми почали скаржитись на незрозуміле завдання, школа без попередження змінила його умови й переклала все завдання на англійську чим значно його спростила.

Скрін виправленого тесту. Першочергово там були літери з назв російських місяців.

Відповідно в Sigma Software Universit поставили учасників відбору в нерівне становище, адже велика кількість аплікантів вже склала даний тест і не має змоги покращити свій результат.

Також апліканти в соцмережах, зазначають, що це було не єдине завдання в Sigma Software Universit, яке вимагало знань російської мови. 

"Там був ще один прикол, також з місяцями. Завдання на англійській, але логіка для російської мови. Скільки букв в назві російських місяців", - повідомив один з користувачів.

Наразі учасники тестування подали ряд скарг на Sigma Software Universit на гарячу лінію IT Generation.

Доповнено.

"Хотіли б вас запевнити, що усі питання формувалися для перевірки лише рівня англійської мови та логічного мислення.

Тести із бази логічних завдань, яка має досить тривалу історію використання, тому дійсно прив’язка іде до російської мови. Надогледіли.

Ми відразу актуалізували питання до англомовного варіанту, як тільки отримали перший коментар з цього приводу.

Ми виокремили кандидатів "до актуалізації питання" і перевіряємо їх вручну. На щастя це відносно невелика кількість людей, і більшість із них дали правильну відповідь, тож на остаточний результат дана неточність не вплине.

У нас є велике бажання надати людям можливість отримати нову професію, та відносимось до цього дуже відповідально", - повідомили Гал-інфо на запит в Sigma Software Universit.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ