Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

В Україні реалізується 41 проект з модернізації комунальних підприємств

В Україні реалізується 41 проект з модернізації комунальних підприємств, - прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

В умовах реформи енергоефективності і поступового зменшення енергоспоживання населенням, в Україні важливо провести повну модернізацію комунальних підприємств. Про це на прес-конференції «Реформи NON-STOP. Масштаб змін» заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Україна вже почала проводити модернізацію комунальних підприємств з залученням найкращого європейського досвіду і міжнародних фінансових партнерів – Світового банку, ЄІБ, ЄБРР. Приклади — відкрита у 2018 році ТЕС з модулем ORC (органічний цикл Ренкіна) і потужністю 45 мВт в Кам’янець-Подільському, яка дозволила місту в половину зменшити споживання газу (станція є третьою в Європі та п’ятою у світі з модулем ORC). Найбільша сонячна електростанція в Україні «Яворів-1» з потужністю 36 мВт у Львівській області. Перша в Україні найбільша блочно-модульна котельня на альтернативних видах палива з потужністю 10,5 мВт у місті Славутич. Тож, все можна зробити, головне — бажання громади, а з фінансовими інструментами – ми, як держава, допоможемо», — наголосив Геннадій Зубко.

Урядовець повідомив, що нещодавно в ЗМІ з’явилась інформація про 10 найбільших інфраструктурних проектів України. Мова йшла про мости, залізниці, метрополітени і жодного слова про Бортницьку станцію аерації (БСА), яка є найбільшим інфраструктурним проектом, що модернізується за фінансової допомоги Уряду Японії.

«Урядова японська компанія «JIKA», яка сьогодні фінансує БСА на суму понад 1 млрд доларів, впроваджує найсучасніший метод доочистки всіх викидів. Реалізація проекту практично стане екологічним порятунком для міста Києва», — зазначив Зубко.

За його словами, багато українських міст реалізовують з 2014 року перспективні проекти щодо водопостачання, теплопостачання, управління відходами, тепломодернізації, освітлення тощо.

«За підтримки World Bank реалізовується 18 проектів, на суму — 572 млн доларів.  European Investment Bank надав 431 млн євро на реалізацію 23 проектів, а також долучився до проектів з відновлення  Донецької і Луганської областей, на суму — 200 млн євро. Це, в першу чергу, проекти з відновлення теплопостачання, водопостачання та модернізації муніципальних приміщень. Усе це говорить про відчутну і послідовну підтримку нашими міжнародними партнерами не тільки інвестиційних проектів України загалом, а й наших східних областей, які потребують також модернізації», — заявив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ