Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В урочищі Саліна вшанували пам’ять жертв сталінського режиму

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
1/2
В урочищі Саліна, поблизу Добромиля на Львівщині, 7 липня громадськість та влада вшанували пам’ять закатованих у червні 1941 року жертв НКВС. Про це повідомляє ЛОР.

Пам'ятне віче відбулося біля пам’ятного знаку, встановленому на соляному шибі, куди скидали вбитих людей.

«83 роки минуло з часу жахливої трагедії… Сьогодні у Добромилі Самбірського району вшанували пам’ять жертв НКВС. Ми маємо памʼятати усіх невинних жертв тої страшної трагедії радянського режиму і протистояти ворогу, який і сьогодні нищить нашу націю. Вічна памʼять жертвам Саліни», – зазначив депутат Львівської обласної ради Михайло Гичка.

Саліна – урочище й колишня соляна шахта у Самбірському районі Львівської області, поблизу села Солянуватка, що біля Добромиля. У кінці червня 1941 року в Саліні органи НКВС вбили приблизно 3600 осіб.

Напередодні трагедії з Перемишля були пригнані арештанти. Під час екзекуції весь час працювали двигуни, аби заглушити постріли і крики мордованих. Коли каральним органам не вистачило набоїв, людей били дерев'яними молотами і напівживими скидали в соляну шахту. Окрім того, згідно зі свідченнями місцевих жителів, з Перемишля привезли вантажівками також і уже вбитих людей. Шахта стометрової глибини була наповнена вщент людськими тілами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ