Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Василь Вовкун: Найбільше європейців дивує те, що у нашій опері багато молодих глядачів

Генеральний директор-художній керівник Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької Василь Вовкун у коментарі Гал-інфо розповів, що за його каденції театр став у авангарді оперного мистецтва України та у ньому змінилася атмосфера.

“У театрі повністю змінилася атмосфер. Ми керуємось програмою, завойовуємо авторитет і у Львові, і загалом в Україні.До нас на прем'єри спеціально приїжджають і критики, й глядачі. Львівська опера зараз стала в авангарді оперного мистецтва України”, - розповів Василь Вовкун.

Він також додав, що ми не повинні думати, що наш рівень набагато нижчий, ніж у Європі: “Якщо говорити про європейські театри, багато з них не зберегли трупи, стали не репертуарними. У нас 35 назв опер, 25 балетів. Втримати таку величезну кількість було неймовірно важко, але  ми це зробили,  ми також втримали цехи. Усе це позитив, у якому ми виграємо. З іншого боку європейці мають ресурс за який можуть запрошувати кращі голоси, кращих працівників, але наш професійний рівень відрізняється занадто сильно. Європейці часто приїжджають сюди й  дивуються нашій роботі. Проте найбільше їх дивує те, що коли в європейських театрах середній вік глядача становить 60-70 років,  у нас приходять навіть 20 річні. Наш глядач набагато молодший. Тож у нас є свої переваги, які в Європі добре бачать. Але нам є куди рости. Я хочу, щоб ми були в контексті європейському, щоб про нас знали, що ми можемо робити гарні вистави, ми готові це робити, ми готові ставити складний репертуар, який не йде на жодній сцені України”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ