Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Від сьогодні у Львові можна побачити галицького мамота

Сьогодні, 26 червня, у Державному природознавчому музеї НАН України, що у Львові, відкривається виставка "Льодовикова епоха: Повернення мамута до Львова". Вона стане першою в новій постійній експозиції "Симфонія життя", передає Гал-інфо.
Фото - Олена Ляхович, Гал-інфо.

Вперше за кілька останніх десятиліть львів’яни та гості міста зможуть побачити унікальні експонати – доісторичні мамут найвеличнійший і носоріг волохатий. Понад 20 років вони були недоступні для публіки та потребували реставрації.

Експозиція розповідає про те, чому виникають зледеніння Землі, про Четвертинний період, Льодовикову еру, а також про те, якою була погода, про тварини та рослин того часу.

Також можна довідатись про те середовище, у якому жив мамут. Тут можна побачити рослинки, які збереглися до наших днів і були ровесниками мамутів та волохатих носорогів, але лише у висотному поясі, тобто це альпійський пояс гір, або тундра за полярним колом.
На виставці можна також побачити фігуру кроманьйонця, людини пізньої кам’яної доби, яка виконана дуже детально. 

Музей запрошує дорослих та дітей відвідати експозицію "Льодовикова епоха: Повернення мамута до Львова".

Вартість дитячого квитка – 20 грн. Дорослого – 40 грн.

Музей працює з 11.00 до 18.30 год. Усі дні окрім понеділка та вівторка.    

Як повідомляло Гал-інфо, у 2012 році проектну заявку "Природознавчий музей: від теорії еволюції життя до практики Живого музею" одноголосно підтримали всі члени Експертної Ради (ЕР) проекту "Динамічний музей" фонду "Розвиток України". Музей мав отримати грант від Фонду Ріната Ахметова у сумі 10 млн грн.

Спочатку проект "Динамічний музей" передбачав виділення 3 грантів: основного у розмірі до 10 млн грн і двох додаткових у розмірі 250 тис. грн. Під час наради ЕР ухвалила рішення об'єднати два гранти в один, у розмірі 500 тис. грн., і надати його для реалізації проекту, запропонованого Музеєм Івана Гончара.

Нагадаємо, що 18 грудня 2012 року урочисто відкрилася перша за 20 років експозиція у Державному природознавчому музеї Національної академії наук України, що на вул. Театральній, 18. Виставка "Мандрівка у минуле" розповідала відвідувачам історію унікальних знахідок на теренах Галичини – мамонта і волохатого носорога.

Довідка.

Природничий музей у Львові був відкритий для відвідувачів з 1870 року. Фонди Музею – понад 400 тис. експонатів основного фонду та 200 тис. експонатів науково-допоміжного фонду. Музей працює над розробленням наукових основ природничої музеології, створення, збагачення та збереження фондових колекцій; вивченням біологічної різноманітності та екології окремих груп сучасної і викопної флори та фауни західного регіону України; проведенням науково-освітньої, популяризаторської та культурно-просвітницької роботи.

У 1995 році Державний природознавчий музей НАН України у Львові був закритий для відвідувачів, внаслідок аварійного стану приміщення, і НАН України розпочала генеральну реконструкцію будівлі. Музей продовжує функціонувати як наукова установа, у якій працює 24 кандидати і 4 доктори наук.

Палац Дідушицьких (вулиця Театральна, 18) – споруда в стилі класицизму XVIII-XIX століть.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ