Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

Оголосять дату відкриття виставки "Льодовикова епоха: Повернення мамута до Львова"

Державний природознавчий музей НАН України запрошує Вас на презентацію виставки «Льодовикова епоха: Повернення мамута до Львова». Вона стане першою в новій постійній експозиції «Симфонія життя». Про це йдеться у прес-анонсі.
Фото - Гал-інфо.

Вперше за кілька останніх десятиліть відвідувачам будуть представлені унікальні експонати – доісторичні мамут найвеличнійший і носоріг волохатий. Більш ніж 20 років вони були недоступні для публіки та потребували реставрації. 2012 року Державний природознавчий музей НАН України став учасником проекту «Динамічний музей» Фонду Ріната Ахметова.

У Львові вперше за 20 років показали галицького мамонта. Фото. Відео

У результаті:

  • Проведена реставрація останків мамута та волохатого носорога. Тільки два музеї за межами України можуть похвалитися аналогічними експонатами!
  • Працівники музею пройшли стажування в закордонних музеях світового рівня.
  • Зали музею були відремонтовані й оснащені сучасними мультимедійними технологіями.
  • Для зручності людей з обмеженими можливостями встановлено новий ліфт.

Сьогодні Державний природознавчий музей НАН України є одним із найсучасніших в Україні та відповідає запитам найвимогливіших відвідувачів.

Презентація відбудеться 21 червня у Державному природознавчому музеї НАН України за адресою: вул. Театральна 18.

Галицький мамонт, на якого усі чекають. Історія у фотографіях

Програма заходів

11:00 – 12:00

Прес-конференція представників Державного природознавчого музею НАН України та Фонду Ріната Ахметова для ЗМІ. Її учасники докладно розкажуть про досягнуті результати спільної діяльності та розкриють таємницю, як зберегти українські музеї на культурній мапі країни. Також буде оголошено дату відкриття виставки «Льодовикова епоха: Повернення мамута до Львова» для широкого кола глядачів.

12:00 – 13:00

Закритий показ виставки для школярів Львівської ЗОШ «Будокан» та представників ЗМІ.

13:00 – 15:00

Перерва, під час якої представники ЗМІ зможуть в неформальній атмосфері поспілкуватися з міжнародними експертами та працівниками музею.

16:00 – 17:30

Підбиття підсумків презентації на колоквіумі з українськими та закордонними музейними експертами. Представники наукової спільноти обміняються досвідом сучасних підходів щодо розвитку музейного простору та збереження наукової бази.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ