Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Від старту Prozorro Львівщина зекономила майже 10 мільярдів гривень

1 серпня виповнилося 5 років з того часу, як використання електронної системи закупівель Prozorro стало обов’язковим для всіх замовників. За час існування системи розпорядники бюджетних коштів Львівщини провели понад 504 тисячі закупівель очікуваною вартість майже 244 мільярди гривень. Про це повідомили 4 серпня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.

Львівщина увійшла до ТОП-3 Prozorro ощадливості

За пів десятиліття на закупівельний ринок області прийшли більш як 44 тисячі учасників. Розпорядники бюджетних коштів зекономили приблизно 10 мільярдів гривень.

"Гроші, якими розпоряджаються бюджети, - це гроші платників податків, які згодом, повернувшись до казни, будуть знову направлені на освіту, медицину та інші галузі. А тільки за останні півтора року нам вдалося на Львівщині зекономити понад 3,5 млрд гривень. Довкола Prozorro формується ціла спільнота людей, яким не байдуже, як витрачаються кошти платників податків, не байдуже на результат і на те, як розвивається сфера публічних закупівель", - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Очільник області нагадав, що цього року Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у конкурсі серед понад 140 претендентів, що впроваджують цифрові технології для вирішення соціальних та інших проблем, обрало п’ять проєктів-переможців з усього світу. Серед них відзначили і досягнення України, а саме – ефективність електронної системи публічних закупівель Prozorro і антикорупційної мережі та порталу моніторингу державних закупівель DOZORRO.

"Адже електронна система закупівель зробила процес закупівель в Україні справді прозорим, що значно зменшило раніше системну корупцію у сфері публічних закупівель", - наголосив Максим Козицький.

Додамо, що за увесь час роботи в Україні Prozorro об’єднала понад 35 тисяч замовників товарів, робіт та послуг та приблизно 250 тисяч постачальників та перетворилась на велику систему публічних закупівель обсягом понад 600 мільярдів гривень на рік. За час існування системи розпорядники бюджетних коштів по Україні зекономили приблизно 190 мільярдів гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ