Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Відсьогодні відкриті торги на Prozorro знову проходитимуть з аукціонами

19 травня набрала чинності Постанова Кабміну №471, яка повертає трираундові аукціони в публічні закупівлі. Про це Гал-інфо повідомили в пресслужбі Prozorro.

Відсьогодні відкриті торги на Prozorro за замовчуванням будуть проходити з трираундовим аукціоном. Його правила залишаються незмінними: кожен учасник має три кроки на пониження своєї ціни, а право останнього кроку отримує той, хто надав найнижчу ціну при подачі пропозиції.

Нагадаємо, що раніше уряд тимчасово скасовував трираундові аукціони у відкритих торгах на Prozorro, аби забезпечити рівні права учасників під час регулярних і тривалих відключень світла.

“Ми дуже чекали на повернення аукціонів у Prozorro. І переконані, що в закупівлях, де є конкуренція між багатьма постачальниками, цей механізм спонукатиме бізнес активно змагатися між собою та пропонувати державі найвигідніші ціни”, – коментує директор ДП “Прозорро” Микола Ткаченко.

Водночас постанова також передбачає, що замовник може самостійно прийняти рішення про проведення відкритих торгів без аукціону, якщо надасть обґрунтування цього рішення. Така опціональність аукціону в Prozorro дозволить гнучко реагувати на ситуацію з енергопостачанням або іншими форс-мажорами, викликаними війною. За відсутності трираундового аукціону перемагатиме той учасник, який подав найнижчу ціну на етапі подання пропозиції

Інші зміни в особливостях публічних закупівель у період воєнного стану в новині на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ