Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Віталій Новосад: Необхідні сміливі рішення та стратегічні підходи

Віталій Новосад
Віталій Новосад
Віталій Новосад
Віталій Новосад
Віталій Новосад
Віталій Новосад
Віталій Новосад
Віталій Новосад
1/4
23 грудня відбудуться перші вибори у Радехівській міській об’єднаній територіальній громаді, на посаду голови громади є сім кандидатів. Серед них – представник партії «Наш край» Віталій Новосад. Ми вирішили дізнатись, хто такий Віталій Новосад та чому йде на вибори.

–Чому вирішили взяти участь у виборах до ОТГ Радехівщини?

Радехівщина – моя маленька батьківщина, я там народився, вчився в школі, там живуть мої батьки, сестра з сім’єю. Я там часто буваю, там подобається моїм дітям. Буваючи там бачу з якими проблемами стикаються люди, як їм важко ці проблеми вирішувати без належної підтримки місцевої влади. Колись давно сказав собі, що якщо і буду десь приймати участь у виборах як кандидат, то робитиму це там де я народився, де живуть люди, яких розумію. На минулих виборах кандидував до Обласної ради по Радехівському округу. У мене є бажання допомогти громаді, є розуміння того, що можна зробити і як. Я бачу потребу в змінах. Необхідні сміливі рішення та стратегічні підходи. Саме тому для себе прийняв рішення, поборотися за крісло голови. Готовий на півтора року присвятити себе своїй малій батьківщині.

Якими проблемами Радехівщини ви першочергово займетесь?

Хотів би змінити ставлення влади до людей. Чиновники мають розуміти що вони найняті працівники, що працюють на благо громади та за це отримують від громади зарплату. Влада має виконувати перш за все сервісні функції. Якщо зараз пересічні мешканці мають проблеми з оформленням субсидій, то місцева влада має допомагати їм в тому. У районах нарахування субсидій для людей – питання виживання. Я вважаю що місцева рада має максимально відстоювати інтереси мешканців громади при нарахуванні субсидій. У міській раді має бути центр допомоги або юрист, який розуміється в питанні та надає консультації.

Також великою проблемою є – питання землі. Воно найбільш важливе для тих, хто мешкає в селах. У багатьох людей є свої паї, які вони 10 або більше років тому віддали в оренду аграрним корпораціям. Зараз всі чітко розуміють, що аграрні корпорації це – найбільш успішний бізнес. Це надзвичайні прибутки, але людям дають за паї по 3 мішки зерна в кінці року. Це гнітюча несправедливість. У багатьох селян немає угод оренди на руках і ці угоди не поспішають їм віддати. Місцеві сільські голови, з якихось лише їм відомих причин, відстоюють інтереси корпорацій, а не громадян. Як результат, люди не можуть знайти правди.

Найбільшим викликом для громади після об’єднання буде потреба залучення інвестицій. Для цього потрібні стратегічні рішень. Зараз, завдяки реформі місцевого самоврядування, надходять додаткові бюджетні кошти. Але не завжди ними розпоряджаються стратегічно. Зазвичай всі роблять так: «тут відремонтуємо хідник, там шматок дороги і все». На цьому всі стратегічні рішення щодо витрати коштів закінчуються. На мою думку потрібно комплексно вирішувати питання, долучати кошти місцевих підприємців та підприємств, на томість місцевий бізнес має отримувати преференції!

Протягом останніх років достатньо великий інвестиційний потік грошей, прийшов з Європи до нас в Україну загалом, зокрема і у Львівську область. Об’єднані громади, по суті конкуруватимуть між собою за інвестиції. Переможуть у цій конкурентній боротьбі ті громади, що запропонують найкращі умови для розміщення інвестицій. Маю певний досвід у спілкування з інвесторами і хочу його застосувати на користь громади.

Розкажіть від себе, хто такий Віталій Новосад?

Віталій Новосад – це креативний менеджер, приватний підприємець, який займається рекламним бізнесом, медіа-проектами та івентами. Загалом працював в декількох сферах. Є певний управлінський досвід. Працював комерційним директором на львівському телебаченні, також був генеральним директором каналу «Правдатут Львів». Зараз керую івент-агенцією. Організовуємо різні події, в тому числі концерти українських виконавців. Більше 5 років займаюся підприємницькою діяльністю. Як підприємець я зареєстрований в Радехівському районі, там сплачую податки! За 2016 рік у мене задекларований дохід більше мільйона гривень. Тобто я достатньо незалежна людина в плані фінансів, можу дозволити собі балотуватися і претендувати на посаду голови ОТГ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ