Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військову службу правопорядку реформують у Військову поліцію

У Львові за підтримки іноземних партнерів обговорюються питання трансформації Військової служби правопорядку Збройних Сил України у Військову поліцію, повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

Сьогодні, 20 лютого, у Львові у Навчальному центрі Військової служби правопорядку розпочав роботу Підкомітет Військової поліції Багатонаціонального об’єднаного координаційного комітету з питань військового співробітництва та оборонного реформування, до якого входять представники Військової поліції Канади, Литви, Данії, Великобританії, Польщі, Чехії, Національної гвардії Каліфорнії (США) та Центру досконалості Військової поліції НАТО (Польща).

Під час засідань Підкомітету організовуватиметься робота щодо проведення реформування Військової служби правопорядку Збройних Сил України у Військову поліцію. Визначатимуться вимоги до заходів з підготовки кожної категорії військовослужбовців ВСП ЗС України відповідно до посадових обов’язків, а також розглядатимуться питання щодо поглиблення співпраці між Україною та країнами-членами НАТО у питаннях діяльності військових поліцейських.

Під час брифінгу начальник штабу – перший заступник начальника Головного управління Військової служби правопорядку Збройних Сил України полковник Василь Максименко ознайомив учасників Підкомітету з трансформаційними процесами, які відбуваються у Військовій службі правопорядку у Збройних Силах України та розповів на якому етапі знаходиться проект Закону України «Про Військову поліцію України».

За планом робота Підкомітету у місті Львові триватиме до кінця поточного тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ