Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Влада Львова проти блаженного Климентія Шептицького?

Питання присвоєння імені Музею народної архітектури і побуту У Львові імені блаженного Климентія Шептицького викликало певний спротив у влади Львова. Як повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук настоятель Свято-Іванівської лаври УГКЦ Юстин Бойко, питання учора, 9 листопада, не захотіли внести у порядок денний сьогоднішньої сесії через відсутність усіх віз.
Як зазначив отець Юстин, вже понад рік часу, після минулорічної наукової конференції "Музей народної архітектури та побуту у Львові - спадщина митрополита Андрея Шептицького" він "оббиває пороги усіх львівських інстанцій, які тільки можливо, щоби надати ім`я блаженного Климентія Шептицького музею". Однак відповіді так і не отримав.
"Климентій Шептицький - праведник світу, мученик за віру, блаженний ... мусить сьогодні пройти усю бюрократію, щоби довести, що він таки справді ще у 30-их роках минулого століття заклав основи гармонійного співіснування культурного і духовного у вигляді Свято-Іванівської Лаври, на базі якої радянська влада у 1971 році заснувала музей.
На погоджувальній раді перед сесією Львівської міськради, коментуючи пропозицію, мер Львова Андрій Садовий сказав таке (майже дослівно передаю): "Ви усі прекрасно знаєте, що імя Шептицьких у стінах Львівської міської ради завжди знаходить підтримку". Після цього вирішили перенести голосування на 1 грудня.
Знаєте, як я почувався? Так, якби мене обплював верблюд. Мені здалося, що хтось тут хворий. Виявляється, Климентій Шептицький такий сильний має пошанівок у Львівській міській раді, що краще його питання тягнути, мотивуючи поважно, що "це все треба глибинно дослідити".
Подумав я собі: Боже, де я знаходжуся?! Чи це Львів? А може я у Москві? Може то не Україна? Але ні, я прийшов до тями і зрозумів, що я у Львові - тут Шептицький завжди комусь заважає, особливо Львівській міській раді і меру особисто. Може, мер заздрить, що Шептицькі більше популярні за нього?", - написав отець Юстин.

Окрім того, У Львові поширюють чутки про те, що начебто отця Юстина найближчим часом заберуть зі Львова. 

"А тимчасом у Львівській міській раді мене усі радо вітають з поверненням до Риму і "плачуть" сльозами радості. А я про це нічого не знаю...", - написав він.

Додамо, що предметом спекуляцій є начебто народна назва "Шевченківський гай". У своєму дописі отець Юстин Бойко пояснює, що народна назва та присвоєння музею імені Климентія Шептицького не суперечитимуть одна одній.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ