Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В.о. керівника ЛКП “Лев” продовжує сумнівні тендерні ігри

Ми неодноразово писали про сумнівні закупівлі, які проводило ЛКП “Лев” в улюблених постачальників за завищеними та неринковими цінами. На жаль, ситуація продовжується і в новому 2022-му році.

В січні 2022 року Львівське комунальне підприємство “ЛЕВ” оголосило тендерну закупівлю послуг з прибирання та утримання вигульних майданчиків та прогулянкових маршрутів у місті Львові. Вартість послуг на 2022 рік передбачена у розмірі 924 600 грн.

Зважаючи на попередній досвід, в закупівлі повинен був перемогти ФОП Киретів М. Ю., з яким ЛКП уклало торік аналогічну угоду без проведення тендеру на 2 місяці (листопад та грудень 2022 року), вартість - 149 601 грн. Договір передбачав прибирання 2 майданчиків та 5 прогулянкових маршрутів.

Цього року, зважаючи на значно більшу суму закупівлі ЛКП зобов’язане було оголосити тендер. На нього несподівано подались аж троє учасників:

  • ФОП Глуховський А. Ю з пропозицією  749 051,88
  • ФОП Киретів М. Ю. - 924 000 грн.
  • ФОП Мочернюк В. П. - 924 500 грн.

Після оприлюднення результатів аукціону замість визнати переможцем підприємця, який запропонував найвигіднішу ціну (що дало би змогу зекономити понад 175 тисяч гривень, які можна витратити, зокрема, на побудову вигульного майданчика), тендерний комітет ЛКП “Лев” відхилив цю пропозицію з доволі сумнівних причин.

Другим розглянули пропозицію свого колишнього підрядника, який був настільки впевнений у своїй перемозі, що скинув ціну під час аукціону аж на 600 грн. Але переконаний у своїй перемозі ФОП Киретів настільки безвідповідально підійшов до подання тендерної документації (зокрема, не подав необхідні довідки та подав недостовірні дані), що його не змогли одразу оголосити переможцем.

І тут в ЛКП “Лев” замість відхилити пропозицію потрібного підрядника і визнати переможцем третього учасника, вирішують дати ФОП Киретів час на усунення невідповідностей в поданій документації.

Також ФОП Глуховський, тендерну пропозицію якого було відхилено, висунув вимогу про дискваліфікацію учасника ФОП Киретів. Оскільки той не надав договір оренди транспортних засобів між фізичною особою Киретівим М. Ю. та ФОП Киретів М. Ю. Наявність такого договору, на думку Антимонопольного комітету України, є обов’язковою, оскільки безпосереднє виконання робіт за договором буде здійснювати Фізична особа підприємець Киретів М.Ю.

Наразі жодного рішення від керівництва ЛКП немає. Все йде до того, що тендер визнають недійсним для можливості повторного проведення й усунення недоліків потрібним переможцем.

А тим часом на гарячій лінії міста Львова мешканці скаржаться на гори сміття та поламані тренажери на вигульних майданчиках та прогулянкових маршрутах, які ніхто не прибирає.

Нагадаємо, виконувачем обов'язки директора ЛКП "Лев", з травня 2020 року, є Андрій Пінчук. За час його керівництва у Львові повністю провалили прийняту ЛМР програму створення інфраструктури для вигулу собак. Договори на єдині два майданчики, які побудували в рамках цієї програми, були підписані ще попередньою керівницею ЛКП "ЛЕВ" Оксаною Кошак. Теперішній керівник відзначився лише незрозумілим виділенням коштів на "капітальний ремонт" майданчиків, які перебували на гарантійному обслуговуванні, та сумнівними закупівлями з недотриманими термінами і завищеними цінами. Також у Львові нібито організували 30 прогулянкових маршрутів, інформації про які наразі не вдалося виявити, а ЛКП "Лев" не відповіло на запит журналістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ