Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Програма створення інфраструктури для вигулу собак у Львові: ще один рік у мінус

Нещодавно Львівське комунальне підприємство “Лев” опублікувало тендер на закупівлю інформаційних та мотиваційних табличок для господарів чотирилапих на електронному сайті публічних закупівель Prozorro.

Підприємство планує придбати та встановити 60 табличок інформаційного та 120 табличок мотиваційного характеру, зокрема на прогулянкових маршрутах та в місцях вільного вигулу собак. Загалом для господарів тварин розробили 4 види написів.

Однак варто зазначити, що наразі підприємство перебуває у складній ситуації. Нагадаємо, що 19 вересня 2019 року Львівська міська рада прийняла "Програму створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові на 2019-2023 рр.". В місті повинні були облаштувати до кінця 2021 року 9 тренувально-вигульних майданчиків, 6 вигульних маршрутів та 51 прогулянковий маршрут. У 2022-2023 рр. передбачалося додаткове облаштування ще 13 тренувально-вигульних майданчиків та 19 вигульних маршрутів. 

Однак в Ратуші вирішили зекономити на виконанні програми створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові, проте обіцяли принаймні облаштувати вигульні маршрути. У 2021 році на цю програму передбачили лише 1,1 млн гривень.

"Прогулянкові маршрути будемо облаштовувати за ті кошти, які заробляє ЛКП "Лев" зі своєї діяльності. Я не говорю, що це буде багато, але по 1-2 прогулянкові маршрути з травня будемо облаштовувати. Постараємося, щоб закрити всі райони", - розповідав керівник міського департаменту житлового господарства Олександр Одинець.

Відповідно ЛКП "Лев" планувало до кінця літа 2021 року встановити 150 прибиральних станцій для господарів собак, аби їм було зручно прибирати за своїми тваринками під час прогулянок. 

Як нещодавно повідомляло Гал-інфо, договір із ТОВ "БК Сучасний простір" згідно з яким до 31 серпня необхідно було не тільки виготовити, але й здійснити монтаж 150 прибиральних станцій на вказаних в договорі територіях, виконавець зірвав і переніс його виконання на кінець 2021 року.

Як повідомив в. о. директора Андрій Пінчук, договір був продовжений до кінця року відповідно до того, що йде затримка фінансування з боку місцевої влади.

“Не проблема в тому, що вони не встигли виготовити. Річ у тому, що у зв’язку з коронавірусом та з перерозподілом коштів йде затримка фінансування. Це є нормально”, - коментує Гал-інфо Андрій Пінчук.

Хоча на сайті публічних закупівель Prozorro вказана зовсім інша причина зриву виконання замовлення. ТОВ “Сучасний простір” не виконав замовлення у визначені терміни у зв’язку зі значним обсягом замовлення та великим завантаженням виробника. 

Отже, за 8 місяців 2021 року не було виконано жодного з передбачених "Програмою створення інфраструктури для належного вигулу собак у м. Львові на 2019-2023 рр." зобов’язань. Проте, як напередодні стало відомо Гал-інфо, до кінця року все ж може з’явитись один вигульний майданчик для собак. 

“В рамках виділених в бюджеті на 2021 рік коштів (1,1 млн грн, - ред.) заплановано створення тридцяти прогулянкових маршрутів. На цьому тижні у нас завершується тендер на інформаційні та мотивувальні таблички, тоді зробимо перерахунок, що нам потрібно для майданчику в парку ім. Івана Франка та на вулиці Стрийській, 75. І справді, думаю, що один просто вигульний майданчик можна було би спробувати зробити. Тренувально-вигульний - навряд чи, а просто вигульний будемо намагатись зробити”, - зазначив у коментарі начальник управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Владислав Іванов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ