Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події  |  Війна з Росією

Воронченко проситиме закрити Босфорську протоку для Росії

Командувач Військово-морських сил ЗСУ Ігор Воронченко хоче добитися від світової спільноти визнання акту агресії Росії проти України у Керченській протоці та Азовському морі, - повідомляє УНІАН

Україна звертатиметься до світової спільноти щодо закриття Босфорської протоки у зв'язку із захопленням російськими військовими українських суден та моряків після нападу в Керченській протоці. Про це, як зазначає УНІАН, заявив командувач ВМС  Воронченко під час виступу на 2-й Міжнародній конференції з питань морської безпеки.

«Я хочу зараз наголосити таку важливу річ стосовно подальших дій у зв'язку з тим інцидентом. Я як командувач Військово-морських сил прошу і висловлюю упевненість у тому, що світова спільнота все ж таки прийме рішення і визнає, що була проведена агресія проти Держави Україна», - заявив Воронченко.

«У зв'язку з цим і нормами конвенції Монтре, а саме - 19-й пункт, будемо намагатися просити закриття протоки Босфор у Турецькій Республіці для того, щоб росіяни знали, як порушувати норми міжнародного права», - наголосив командувач ВМС.

«Україна зараз захищає не тільки себе, але й західний світ. Російська Федерація намагається встановити і поширити своє домінування в Балтійському морі, в Арктиці, на Середньому та Далекому Сході. Встановлення контролю над Україною є критично важливим, тому що повна реалізація тих демократичних та євроатлантичних перетворень приведе до краху імперських амбіцій та авторитарної державної машини Російської Федерації», - зазначив Воронченко.

Нагадаємо, як раніше в коментарі Гал-інфо зазначив політолог Володимир Цибулько, реагуючи на агресію на Азовському морі Росії загрожує перекриття Босфорської протоки.

Росії загрожує перекриття Босфорської протоки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ