Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Вугільна галузь потребує модернізації, ефективного управління та прозорості в роботі, - Насалик

20 квітня відбулось засідання колегії Міненерговугілля України, на якому міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зазначив про важливість реформування вугільної галузі та визначення напрямків розвитку на найближчу перспективу, передає Урядовий портал.

Також міністр наголосив, що за результатами дослідження відкритості та прозорості роботи міністерств Міненерговугілля посіло перше місце.

Водночас у вугільній  галузі є низка проблем, які стосуються оптимізації роботи, проведення прозорих закупівель тощо, які потрібно врегульовувати.

Міністр поставив жорсткі вимоги щодо негайного виконання поставлених завдань з оптимізації роботи вугледобувних підприємств та запуску нових лав. За його словами, для цього держава зробила все можливе: передбачені відповідні кошти для модернізації та технічного переоснащення шахт, збільшено закупівельну ціну вугільної продукції. Тому підвищення ефективності роботи підприємств залежить від умілого управління підприємствами.

Доповів про підсумки роботи за перший квартал та стан вугільної галузі директор Департаменту вугільно-промислового комплексу Олександр Владиченко. Він зазначив, що головними факторами, які потрібно враховувати у процесі реформування галузі, є технічна оснащеність та люди. Також повідомив, що на 1 квітня 2017 року в галузі працює 47 751 працівників, водночас  тільки 60% з них працює під землею та зайняті безпосередньо видобуванням.  Також навів факти завищеної кількості апарату управління на окремих підприємствах.

Серед проблем, за словами Олександра Владиченка, є закупівля обладнання для шахт, повільне використання коштів, які передбачені державою для модернізації та технічного переоснащення підприємств, а також введення нових лав. Щодо обладнання Олександр Владиченко окреслив два можливі напрямки: закупівля імпортованого обладнання  та ремонт  власного обладнання шахт. Також наголосив, що створення сервісного центру, як це планується,  полегшить виконання цього завдання та забезпечить якісний ремонт обладнання.

Про результати проведених перевірок доповіла директор Департаменту аудиту Ніла Дубенко.

Міністр Ігор Насалик доручив провести аудиторську перевірку всіх шахт,  де не проводилась перевірка. Також наголосив, що всі документи щодо виявлених за результатами перевірок зловживань будуть передані до правоохоронних органів.

Про  бачення  Міненерговугіля щодо реформування вугільної галузі доповів заступник Міністра Анатолій Корзун.

У ході засідання колегії обговорено й низку інших важливих питань, які потребують невідкладного вирішення та стосуються охорони праці, закупівлі засобів індивідуального захисту  та створення належних умов для роботи гірників.

За підсумками засідання окреслено план реформування вугільної галузі та заходів для підвищення рівня безпеки праці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ