Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Видання Washington Post заявило про наступ Росії на Україну на початку 2022-го року

Як повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела в урядових органах, розвідка США зафіксувала скупчення російських військових на кордоні з Україною у чотирьох місцях.

Про це інформує УНН.

"Російські плани передбачають воєнний наступ на Україну вже на початку 2022 року з масштабом сил, що вдвічі перевищує той, який ми бачили минулої весни під час раптових навчань Росії біля кордонів України. Плани включають широке пересування 100 батальйонних тактичних груп чисельністю близько 175 тисяч осіб, а також бронетехніку, артилерію і техніку", - повідомив офіційний представник адміністрації на умовах анонімності.

WP вдалося отримати документ американської розвідки, який також включає супутникові фотографії. На них видно, що російські війська зосереджуються на чотирьох місцях.

На карті кількість військовослужбовців РФ становить 70 тисяч. При цьому, Америка прогнозує їх нарощування до 175 тисяч. Крім того, повідомляється про широке пересування батальйонних тактичних груп до кордону і від кордону для приховування намірів і створення невизначеності.

У документі також наголошується, що Росія може залишати обладнання на тренувальних об'єктах, щоб швидко приступити до атаки на Україну.

Наразі розгорнули 50 бойових тактичних груп, а також прибули танки і артилерія.

Газета повідомляє, що Кремль направляє війська до кордону з Україною, вимагаючи від Вашингтона гарантій, що Україна не вступить в НАТО і що альянс утримуватиметься від певних військових дій на території України і навколо неї.
При цьому, джерело повідомило, що Кремль також проводить широку пропагандистську кампанію, оскільки, за інформацією США, російські ЗМІ почали збільшувати кількість матеріалів, що виставляють Україну і НАТО в негативному світлі, щоб покласти провину за потенційну ескалацію російської військової ескалації на Україну.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ