Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Курсанту видалили селезінку: викладач, який його побив, відсторонений від посади

Викладач Академії сухопутних військ, який 5 березня під час складання заліку завдав тілесні ушкодження курсанту, відсторонений від посади. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила Юлія Галущак, представник прес-служби військової прокуратури Західного регіону України.

"Постраждалий хлопець, 1995 р.н., - студент І курсу. Нині він після операції, перебуває у лікарні, стан його поліпшився", - розповіла Юлія Галущак.

За її словами, офіцер, який завдав хлопцеві удар в живіт, відсторонений від посади. 

"Проти чоловіка порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади) КК України з приміткою «перевищення військовою службовою владою і службових повноважень», - додала Юлія Галущак.

За цим фактом розпочато досудове розслідування. У разі підтвердження факту побиття викладачеві загрожує від 5 до 9 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 15 березня до військової прокуратури звернулися батьки одного з курсантів Академії, які повідомили про те, що викладач цього навчального закладу завдав їхньому сину тілесні ушкодження, унаслідок чого хлопця прооперували: видалили селезінку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ