Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Виконувачка обов'язків посла США в Україні Крістіна Квін закликала громадян США виїхати з України

Тимчасова повірена у справах США Крістіна Квін, яка зараз очолює посольство в Україні, закликала громадян США виїхати з України. Про це, як повідомила кореспондентка Гал-інфо, вона заявила на сьогоднішньому брифінгу під стінами Львівської ратуші.

"Доброго дня усім. Дякую за те, що ви приєдналися до нас. Рада вас усіх бачити у Львові. Як багато хто з вас знає, основна група американських дипломатів переїхала тимчасово з Києва до Львова. Я хочу подякувати голові ЛОДА Максиму Козицькому та меру Андрію Садовому за їхню гостинність і те, що вони прийняли нас. Поки ми знаходимося у Львові, наша основна група дипломатів буде продовжувати наполегливу роботу для того, щоби допомогти Україні боротися з російською агресією. І ми продовжуватимемо нашу роботу у всіх сферах взаємин між США та Україною.  Я хочу ще раз наголосити, що цей переїзд є тимчасовим. І хоча Львів нам дуже подобається, але ми надіємося швидко повернутися до Києва.

І для цього ми настійливо закликаємо Росію провести деескалацію її дій та погроз щодо України. Саме через поведінку Росії, яка накопичила на кордонах України понад 100 тисяч військовослужбовців і призвела до нашого переїзду. І саме через накопичення російських військ, яке відбувається одночасно з дуже агресивною риторикою що до України, ми закликаємо американських громадян виїхати з України будь-якими доступними способами.

Проте, як я казала, ми будемо продовжувати працювати з українським Урядом в Києві і місцевим самоврядуванням тут у Львові. І я дуже сподіваюся, що невдовзі ми побачимо деескалацію з боку Росії і я повернуся до Києва", - зокрема зазначила Крістіна Квін у Львові.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ