Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Визначать пріоритетність проведення ПЛР та збільшать кількість ліжок: як на Волині борються з COVID-19

Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС, що відбулась під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка сьогодні, 31 серпня, прийняла ряд рішень, які дозволять дещо зменшити навантаженість на заклади охорони здоровя та волинських лікарів і епідеміологів в умовах поширення коронавірусної хвороби. Про це повідомляють у пресслужбі Волинської ОДА.

Зважаючи на ситуацію із рівнем захворюваності в області на COVID-19, т.в.о. начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Людмила Тимощук внесла на розгляд учасників засідання ряд пропозицій щодо зменшення навантаження на медичну систему Волині. За її словами, в області збільшено перелік лікарень першої хвилі, які визначені для надання медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, з 9 до 15 закладів.

Разом з тим, на думку Людмили Тимощук, необхідно збільшити ліжковий фонд закладів охорони здоровя першої хвилі, які визначені для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу, а також визначити пріоритетність проведення ПЛР-досліджень стаціонарним пацієнтам.

Відтак, регіональною комісією з питань ТЕБ та НС прийнято рішення забезпечити збільшення ліжкового фонду у трьох медичних закладах на 70 ліжок та першочергово проводити ПЛР-дослідження саме стаціонарним пацієнтам, аби розвантажити лікувальні заклади області.

Слід зазначити, що в області методом ПЛР на виявлення коронавірусу всього обстежено понад 33,1 тис. осіб, методом ІФА - понад 35,4тис. осіб. За словами Надії Костирки, Волинський обласний лабораторний центр також має значне навантаження щодо проведення досліджень на виявлення коронавірусної хвороби. Відтак, в області в процесі вирішення питання запуску додаткової лабораторії з проведення ПЛР-досліджень на базі Волинської обласної клінічної лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ