Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як на Львівщині виділяють землю та квартири бійцям АТО

1/3
Загальна кількість звернень учасників АТО у Львівській області щодо отримання земельних ділянок становить на сьогодні 11 484. Про це сьогодні, 28 січня, під час звіту департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА повідомила в.о. директора Оксана Ткачук.

З них щодо 2 252 прийняті розпорядження, накази про затвердження проектів землеустрою та надання у власність земельних ділянок, а це 24,9% від загальної потреби.

За її словами, великою проблемою є забезпечення земельними ділянками учасників АТО, які є мешканцями Львова. Зокрема, 2 429 осіб звернулись до Львівської ОДА та Львівської міськради щодо виділення земельних ділянок  під індивідуальне житлове будівництво. А саме кількість розподілених земельних ділянок для будівництва житлового будинку, господарських будівель і споруд у Львові становить 149, що становить 6,1%. Ще 1 110 земельних ділянок запропоновано для розподілу.

Вона додала, що учасникам АТО - мешканцям Львова пропонується земля в прилеглих до міста п’яти районах Львівщини.

«Проблема в тому, що органи місцевого самоврядування ще не завершили містобудівну документацію. Місцева влада каже, що вільних земельних ділянок нема, або ж повідомляють, що забезпечують землею своїх мешканців, учасників АТО. Це не правильно, бо на фронті ми їх неділимо, а тут починаємо ділити», - сказала Оксана Ткачук.

Окрім того, вона додала, що за кошт з державного бюджету вдалося закупити 70 квартир для сімей загиблих та інвалідів першої групи на загальну суму більше як 43 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ