Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як перемагає на тендерах фірми "ВКВ-Сервіс"

ПП "ВКВ-Сервіс" відоме, зокрема, як одна з "улюблених" фірм львівської мерії. Як така, що упродовж останніх років регулярно перемагала у закупівлях, які організовувались структурними підрозділами Львівської міськради.

Нагадаємо: згідно відомостей з відкритих джерел, дане підприємство, що  належить Клименюку Дмитру Олександровичу, упродовж останніх років  перемогло у 117 закупівлях на суму 20,91 млн грн. Фактично половина з них – це закупівлі, що організовувались райадміністраціями Львівської міськради - Галицькою, Личаківською, Франківською, Залізничною, Сихівською, Шевченківською, з якими "ВКВ-Сервіс" за результатами тендерів, зокрема. укладало договори на закупівлю послуг, пов’язаних з поточним ремонтом «елементів благоустрою» у районах Львова.

Водночас аби ґрунтовніше  зрозуміти, як саме здобувало перемоги на цих тендерах ПП "ВКВ-Сервіс", Гал-інфо детально аналізувало у тому числі   документи тендерних пропозицій, що були підготовлені та подані безпосередньо даним учасником. Увагу було звернуто, зокрема, на наступне.

В довідках «про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, необхідної для надання послуг» фірми "ВКВ-Сервіс" зазначено, що  офісне приміщення площею 20 м.кв., складські та виробничі приміщення площею 240 м.кв. за адресою: м. Львів, вул. Промислова, 25 нею орендуються в Клименюк Є.А. згідно з договором №03-02 від 03.02.2020 року.

За наявною інформацією, йдеться про дружину Клименюка Дмитра Олександровича  Клименюк Євгенію Анатоліївну, яка як фізична особа-підприємець останнім часом також упорядковує Львів за бюджетні кошти (отримані за результатами закупівель). І станом на даний час вже перемогла у 4 допорогових закупівлях, що організовувались Личаківською райадміністрацією Львівської міської ради (на 99,2 тис грн), у 2 закупівлях Галицької райадміністрації (на 97,1 тис грн), 3 закупівлях відділу освіти Шевченківського та Залізничного районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міськради (на 86,7 тис грн). При цьому закупівлі Личаківської райадміністрації (більшість з яких була проведена у цьому році) стосуються закупівель дорожнього обладнання (урн для сміття та відер до урн), закупівлі Галицької райадміністрації (проведені наприкінці минулого року) стосується встановлення конструкцій велопарковки та бетонних антипаркувальних півсфер. 

Тепер трохи детальніше про  вищеназваний договір оренди від 03.02.2020 року – щодо приміщення площею 260 кв.м. 

Укладений він між ФОПом Клименюк Є.А. та ПП "ВКВ-Сервіс" в особі директора Клименюка Д.О. З цієї угоди також вбачається, що розмір орендної плати, яку визначило подружжя Клименюків, орендуючи одне в одного  нежитлові приміщення,   становить «смішні» 1000 грн. на місяць. І що в розмір орендної плати «включено витрати Орендодавця на оплату комунальних платежів по орендованому Орендарем приміщенню».

Цікавість викликають також довідки "ВКВ-Сервіс" про працівників, зокрема,  «про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід».

В останніх таких довідках Клименюк Дмитро Олександрович  зазначений як директор з досвідом роботи за спеціальністю 10 років. Клименюк Микола Олександрович (йдеться, вочевидь, про брата директора) – як системний адміністратор з досвідом роботи 2 роки. Однак тут  справа не лише у фактах про «сімейний підряд» родини Клименюків, що прагне освоювати бюджетні кошти на сфері благоустрою у Львові (враховуючи у тому числі й підприємницьку діяльність Євгенії Клименюк).

Вищеназвані довідки викликають цікавість також відомостями про звичайних працівників. У довідці від 05.03.2021 року, наприклад, що адресована Голові тендерного комітету Галицької районної адміністрації ЛМР Р.Гавчаку, зокрема, вказаний дорожній працівник Борівецький Степан Петрович - з досвідом роботи за спеціальністю 4 роки.

Водночас, за дивним збігом обставин, особа з такими даними (прізвищем, ім’ям та по батькові – тобто Борівецький Степан Петрович) в реєстрах «фігурує» як директор та власник  львівського ПП "Компанія Віст", яке знову ж таки за дивним збігом обставин зареєстровано за адресою: м. Львів, вул. Промислова, буд. 60 – тобто на тій же вулиці, де знаходяться (знаходились) виробничі площі це однієї фірми Дмитра Клименюка - ТОВ "Виробничо-комерційне підприємство "ВКВ-Сервіс". А також – де знаходяться вищезгадані нежитлові приміщення площею 260 кв.м., які Клименюк орендує у своєї дружини. 

Чи це просто збіг?..

За інформацією системи YouControl, ПП "ВКВ-Сервіс" (ЄДРПОУ 37362544) було створено у 2010 році. Адреса підприємства - Жовківський р-н, с. Звертів, вул. УПА, буд. 101.

Далі буде

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ