Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як правильно розмістити телевізор

5 липня 2023 року Huawei оголосила про запуск смарт-телевізора S3 Pro діагоналлю 86 дюймів.

Новий екран надійде в продаж 10 липня і продемонструє картинку 4K з частотою 120 Гц, а в ігровому режимі - до 240 Гц. Завдяки точній технології Honghu AI https://comfy.ua/flat-tvs/ чіткість зображення фільмів з низькою роздільною здатністю поліпшується за допомогою моделей нейронної мережі. Панель може одночасно підключатися до ігрових консолей, телевізійних приставок, програвачів Blu-ray через високошвидкісні роз'єми. Ви отримаєте безперервне проектування протягом 6 годин без зависань і наднизьку затримку 80 мс. Залишається тільки правильно розмістити телевізор, як - дізнаєтеся зі статті.

На якій відстані потрібно сидіти

Перебуваючи далеко від телевізора, ви втратите можливість розглянути деталі. А сидячи занадто близько, ризикуєте перенапружити очі. Для комфортного перегляду важливо знайти золоту середину. Як стверджують експерти, панель має бути на такій відстані від очей, щоб займати не більше 30⁰ горизонтального поля зору. У випадку з телевізорами 4K приблизна відстань для різних діагоналей відрізняється:

  • 42" - приблизно 1,8 м;
  • 50" - 2,1 м;
  • 55" - 2,3 м;
  • 65" - 2,8 м;
  • 75" - 3,2 м;
  • 86" - не менше 4,4 м.

Ці показники необхідно враховувати ще на стадії купівлі телевізора. Не потрібно обирати величезну модель, якщо розміри вашого житла не дають змоги її встановити, хоч би який привабливий вигляд вона мала. Використовуючи реалістичний підхід, ви отримаєте більше комфорту і затишку.

Правильно розташуйте меблі

Сидіти потрібно навпроти екрана. Це означає, що диван, крісла та стільці треба розташувати прямо перед ним на відповідній відстані. Звісно, якщо збереться велика компанія, доведеться піти на компроміс, але загалом ви не повинні повертати голову, розглядаючи контент. Наскільки далеко вбік можна поставити місця для сидіння, - залежить від кута огляду телевізора. Цю характеристику потрібно враховувати під час купівлі, якщо хочете, щоб усі добре бачили, що відбувається на екрані.

Остерігайтеся надлишку світла

Відображення - найлютіший ворог якісної картинки. Глянцеві екрани сучасних моделей страждають від цієї проблеми, незалежно від типу. У нормальних умовах вони створюють насичене зображення з найкращим контрастом. Надлишок світла з вікна або від ламп, розташованих навпроти, здатний перетворити навіть контент з високою роздільною здатністю на приглушений і нереалістичний.

Не варто розміщувати панель і перед прорізами, що ведуть на вулицю. На тлі природного освітлення з вікна кольори на екрані можуть створювати напругу для очей. Ідеальне рішення - перпендикулярне розташування подалі від джерел.

Подумайте про нюанси

Відстань до дивана - не єдиний фактор, що визначає враження від перегляду. Важливо правильно вибрати висоту. Коли люди довго дивляться вгору, виникає напруга в шиї, вниз - у плечовому поясі. Якщо не хочете стати постійним клієнтом мануального терапевта, розташовуйте телевізор на рівні очей у положенні сидячи. Вибираючи місце, спробуйте прикласти до стіни плакат або карту.

Телевізор, встановлений над каміном, може відволікати від нього увагу і нагріватися, що скорочує термін служби. Не забудьте про розетки, розташування аксесуарів і наявність простору на стіні.

За неправильного вибору зображення може стати тьмяним і нечітким, за правильного - яскравим і захопливим. Проявіть передбачливість і обійдетеся без дизайнера інтер'єрів. А ознайомитися з асортиментом телевізорів можна на сайті Comfy.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ